Doğa ve fotoğrafın sunduklarıyla bir “Işık Hasatı”

Fotoğraf sanatçısı Elif Gözde Korkmaz “Işık Hasatı” isimli kişisel sergisiyle fotoğrafseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 15 Nisan 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Fotoğraf sanatçısı Elif Gözde Korkmaz, Işık Hasatı isimli kişisel sergisiyle fotoğrafseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çalışmalarında bitkilerin ve kolajın varlığından belirgin bir şekilde yararlanan sanatçı, bu sergisinde biraz daha analoglaşarak sanatını karanlık odaya taşıyor.

Korkmaz, Işık Hasatı’nda bitkileri ve ışığı kullanarak yaptığı deneyin sonuçlarını fotoğraflar aracılığıyla izleyicisi ile buluşturuyor. İnsanın biçimleri algılayışını taşıdığı biyolojik ve kültürel etkilerin oluşturduğu sınırların izlerinden soyutlayan sergi, doğanın sunduklarını sınırların ötesinde keşfetme olanağı sunuyor.

Sanatçı, fotogram tekniğini kullanarak karanlık odada ürettiği gümüş jelatin baskılarından oluşan çalışmasını “Doğa, gözümüze yarattığı biçimlerle görünür. Işığın etkisiyle görebildiğimiz bu biçimleri nasıl algıladığımız ise biyolojik ve kültürel etkilerin oluşturduğu sınırların izlerini taşır. Sınırların ötesinde, doğanın bize sunduğu bütünlükleri keşfetme imkanı doğar. Fotogramlarım, özellikle bitkilere odaklandığım böyle bir keşfin bulgularını içerirken, olanaklı bütünlükleri görünür hale getiriyorlar. Karanlık odada bir araya gelen ve ışık sayesinde ortaya çıkan bu formlar, bir ışık hasatı.” sözleriyle açıklıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Fotoğraf sanatçısı Elif Gözde Korkmaz’ın Işık Hasatı isimli kişisel sergisi 20 Nisan – 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Yer Mekan’da görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com