Ünlü fotoğrafçı Sebastião Salgado’nun “Genesis”i İstanbul’a geliyor

212 Photography İstanbul, ünlü fotoğrafçı Sebastião Salgado’yu “Genesis”le festivalin 7. edisyonunda ağırlamaya hazırlanıyor.

  • ü
  • 06 Nisan 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Fotoğraf: Sebastião Salgado / 212 Photography İstanbul

Dünyaca ünlü belgesel fotoğrafçı Sebastião Salgado, 212 Photography İstanbul’un 7. edisyonunda yer alacak. Sanatçının küresel konulara odaklanan üçüncü uzun soluklu projesi olan Genesis, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Türkiye Kültür Yolları Festivali dahilinde eylül ayının sonundan itibaren 3 ay boyunca MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde fotoğrafseverlerle buluşacak.

Fotoğraf: Sebastião Salgado / 212 Photography İstanbul

GENESIS

Salgado’nun 2004 yılında başlayarak 8 yıl boyunca 32 farklı konumda çektiği fotoğraflardan oluşan Genesis, insanlığın gezegenle uyum içerisinde yaşadığı zamanları göstermeyi amaçlıyor. Kutuplardan Galapagos’a dünyanın bozulmamış güzelliklerini gösteren proje, insanlara bu güzellikleri korumak için ilham oluyor.

Fotoğraf: Sebastião Salgado / 212 Photography İstanbul

212 PHOTOGRAPHY İSTANBUL

Bu yıl 7.’si gerçekleşecek olan 212 Photography İstanbul; sergiler, atölye ve söyleşiler, paneller, film gösterimleri gibi etkinliklerle fotoğraf sanatında dikkat çeken isimleri, başlıkları ve yaklaşımları izleyicisiyle buluşturuyor. Yılda bir kez gerçekleşen uluslararası fotoğraf festivali, özgün mekânlarda ve her yıl yenilenen keşif rotasıyla fotoğrafın dilini farklı disiplinlerle bir arada ve coğrafyalardan bağımsız bir şekilde sunuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Detayları henüz belli olmayan festivalin 7. edisyonu ile ilgili gelişmeler 212 Photography İstanbul’un internet sitesinden takip edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com