Saray’ın gece zirvesine çağrılmayan Yerlikaya’dan ‘kumpas’lı mesaj

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan polislerle ilgili sessizliğini bozan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP hükümetine tuzak kurulmaya çalışıldığını iddia etti. Yerlikaya'nın, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'la gece yarısı Saray'da yapılan görüşmeye çağrılmaması dikkat çekmişti.

  • ü
  • 15 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan polislerle ilgili sessizliğini bozdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız. Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz. Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz Milletimiz müsterih olsun; Nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız.”

YERLİKAYA’DAN “ZAMANLAMASI MANİDAR” AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün AKP grup toplantısında Ankara Emniyeti’ndeki krize ilişkin mesajlar vereceği iddialarının hemen öncesinde gelmesi dikkat çekti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da üç müdürün görevden alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek kendisine ve ekibine komplo kurulduğu iddiasıyla şikayette bulunduğu iddiaları da gündeme gelmişti.

Krizin başından beri sessiz kalan Yerlikaya’nın, hem Soylu’nun Erdoğan’la görüşmesinin ortaya çıkması hem de Erdoğan’ın konuşacağı iddiasının hemen öncesinde açıklama yapması dikkatlerine kaçmadı.

SARAY’DA, ALİ YERLİKAYA’SIZ ZİRVE

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı da dinlediği kamuoyuna yansımıştı. Söz konusu görüşmeye iddiaların odağındaki bakanlığın başına aslan Ali Yerlikaya’nın katılmaması da dikkat çekmişti. Gece yapılan zirveye, soruşturmayı yürüten makam olan İçişleri Bakanlığı’nın başındaki Yerlikaya’nın neden çağrılmadığı merak konusuydu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

NE OLMUŞTU?

Ankara Emniyeti’ndeki 3 üst düzey polis müdürü, çete lideri olma suçlamasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında önce açığa alınmış, ardından gözaltına alınmıştı.

Söz konusu polisler, gizli tanık Serdar Sertçelik’in ifadelerine AKP’li üst düzey bazı isimleri eklemekle suçlanmış, haklarında “anayasal düzeni değiştirme” soruşturması açılmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de dün “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır” açıklamasını yapmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com