Dövme tutkunları 6. kez İstanbul’da buluştu

Türkiye’nin ilk ve tek dövme festivali Istanbul Tattoo Convention, 6. edisyonuyla dünyanın tanınmış dövme sanatçılarını Grand Pera’da buluşturuyor.

  • ü
  • 26 Nisan 2024
  • ü
  • Yaşam

Türkiye’nin ilk ve tek dövme festivali Istanbul Tattoo Convention, 6. edisyonuyla dünyanın birçok yerinden tanınmış dövme sanatçılarını ve dövme tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Taksim Grand Pera’da düzenlecek festivalde, gelenekselleşen etkinliklere ek olarak, bu yıl antropolog Ahmet Yavuklu’un Güneydoğulu kadınların geleneksel yöntemler ile yaptıkları dövmeleri “Daq” ve hazırlık aşamalarının anlatıldığı Aşkın Tendeki Yansıması İZ adlı belgeseli de yer alacak.

ABD, Brezilya, Rusya, İtalya, İngiltere, Hollanda ve Almanya gibi pek çok ülkeden dövme sanatçısının yer alacağı festivalde birçok kategoride dövme yarışmaları, yaratıcı atölyeler, seminer ve sergiler düzenlenecek. Katılımcılar, sanatçıların uygulamalarını izleyebilecekleri gibi dilerlerse sanatçılara dövme yaptırma imkânı da bulabilecek.

İlk olarak 2012 yılında, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen International Istanbul Tattoo Convention ülkede var olan dövme kültürü ve sektörel faaliyetlerinin uluslararası platformlarda festival aracılığıyla vurgulanmasını amaçlıyor. Bu bağlamda dövme camiasında gelenek ve yeniliğin kaynaşmasını sağlayan “Daq” tekniğine odaklanan Aşkın Tendeki Yansıması İZ festivalin açılış günü 26 Nisan Cuma, saat 14.30’da gösterilecek.

26-28 Nisan tarihleri arasında Grand Pera’da gerçekleşecek olan festival hakkında detaylı bilgiye Grand Pera’nın ve festivalin internet siteleri üzerinden erişilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com