Erdoğan: Bürokratik vesayete fırsat vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını soruyoruz. Ülkeye ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz. Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine asla fırsat vermeyiz" dedi.

  • ü
  • 15 Mayıs 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. (Depo Photos)

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını soruyoruz. Ülkeye ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz. Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine asla fırsat vermeyiz” dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli üç emniyet müdürünün görevden alınmasıyla ilgili olarak, “Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını soruyoruz. Ülkeye ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz. Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine asla fırsat vermeyiz. Son 22 yılda AK Parti ile ilgili hükümetlerimizle ilgili de kötümser senaryolar yazanlar oldu. Süre biçenler oldu. Bu davaya ihanet edenler, korkanlar, hırslarına yenilenler oldu. Onlar artık yoklar, esamileri okunmuyor.” ifadelerini kullandı.

AKP KONGREYE GİDİYOR

Seçim dolasıyla ertelenen kampları önümüzdeki günlere yapacaklarını ifade eden Erdoğan, “Milletvekillerimizle 7-8 Haziran’da, belediye başkanlarımızla 1-2 Temmuz’da bir araya geleceğiz. Bu toplantıların şimdiden partimiz ve davamız için hayırlı olmasını diliyorum. Kongrelerimizle ilgili takvimimizi yakında ilan edeceğiz.

Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan, motivasyonunu yitiren varsa hatası, kusuru olan varsa kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız, yeni, dinamik arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz. Tazelenerek, yenilenerek geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni anayasa ile ilgili olarak Erdoğan, “Yeni anayasa konusunda Meclis Başkanı’na destek vermemiz önemlidir. Sivil anayasanın günlük tartışmalara kurban edilmemesi kanaatindeyiz. İstişari temasları bitirip somut adımlarda fayda görüyoruz. Yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız. Dört yılın her gününü ilk günkü aşkla dolu dolu geçirecek, ülkemizi her alanda yeni rekorlarla buluşturacağız.” dedi.

‘TEMBELLİĞE TEVESSÜL EDENLERLE YOLLARIMIZI AYRIRIZ’

31 Mart’ta milletin verdiği mesajı aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Bakanlarımız, milletvekillerimiz, teşkilatımız aziz milletimizin bize 14 Mayıs’ta yüklediği emanetin idrakinde olacağız. İçimizde, kadrolarımızda yanlış değerlendirmeler yapanlar varsa atalete veya tembelliğe tevessül eden olursa onlarla yollarımızı ayırırız.

AK Parti’nin çalışma usulü bellidir. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Aynı zamanda biz hiç seçim olmayacakmış gibi kendimizi seçim tarihleriyle kısıtlamadan çalışan bir kadroyuz. Ne teşkilatımızda ne bürokraside rehavete, tembelliğe, gevşemeye, gönülsüzlüğe tahammülümüz olamaz.”

‘TÜRKİYE’DE SİYASETİN YUMUŞAMAYA İHTİYACI VAR’

Erdoğan, Türkiye’de siyasetin yumuşamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, ” Üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın, kamplaşmanın tarafı olmadık. Türkiye’yi bir gördük, beraber gördük. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i Ak Parti Genel Merkezi’nde kabul ettik. Kendisiyle verimli bir görüşme yaptık. Türkiye’de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı olduğunu söyledik.

Siyasetimizi gerilim ve kutuplaşma üzerine değil; hedefler, projeler üzerine inşa ettik. Haksızlık, adaletsizlik karşısında elbette öfkelendik. Milletimizle irtibatımızda kucaklayıcı olduk. Önümüzdeki dört yıl hoşgörüyle geçsin. Muhalefet yıkıcı değil, yapıcı olsun. Arzumuz odur ki Türkiye’nin meseleleri polemiklerin üzerinde ele alınsın. Siyaseti yüksek gerilim hattına hapsetmek isteyenler olacaktır ama olmasını istemiyoruz.”

Yenikapı ruhunun baltalanmak istediğini iddia eden Erdoğan, “Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz. Ne kadar da çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz. Biz kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız.

Partimizin kapıları ilkeleri, bizim ilkelerimizle örtüşen herkese açıktır. Biz milletimizin, devletimizin çıkarları için kin tutarız. Siyasette kin kavramını asla kabul etmeyiz. İhanete varmayan her dostluk bizim için bakidir. Yeter ki samimiyet, hüsnü niyet olsun. Diğer her şey hal yoluna konulur.

Siyasette yumuşama iklimini kara kışa çevirmeye çalışanlar olduğunu, Cumhur İttifakı’nda gedik açmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Fitne ve nifak odaklarına göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı güçlenerek, saflarını sıklaştırarak yoluna devam edecek. “diye konuştu.

“HAMAS’IN YANINDA DURDUK, DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Erdoğan, Hamas’la ilişkisine dair yapılan eleştiriler hakkında ise şöyle konuştu:

“Ben Hamas’ı Kuvayı Milliye’ye benzetince rahatsız olanlar var. Neden rahatsız oldunuz? Kuvayı Milliye’ye de -affedersiniz- eşkıya demediler mi? Asi demediler mi? İsyancı demediler mi? Hain demediler mi? Şaki demediler mi? Bugün, Hamas’a ‘terör örgütü’ diyenler 100 yıl önce olsa inanın Kuvayı Milliye’ye de ‘terör örgütü’ diyeceklerdi. ‘Asi, şaki, hain’ diyeceklerdi. Bu millet her zaman mazlumun yanında durmuştur. Bu millet her zaman mağdurun, garibin, gurebanın yanında durmuştur. Bu millet özellikle de istiklali için, özgürlüğü için, vatanlarını korumak için mücadele edenlerin yanında durmuştur. Hem kendi topraklarının istiklali için savaşan hem de Anadolu’yu savunan Hamas’ın yanında durmaya devam edeceğiz. Ruhunu, aklını ve vicdanını siyonist katillere kiraya verenlere asla itibar etmeyeceğiz. Anneler Günü’nde, 81 ilde ‘Filistinli anneler için susmayacağız’ diyerek örnek bir duruş sergileyen AK Parti Kadın Kollarını tebrik ediyorum. AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı’nı 60’tan fazla üniversitede gerçekleştirdiği barışçıl Filistin’e destek eylemleri için ayrıca kutluyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com