“Finito. Yallah. Kış Kış. L*ve You.” sahne alıyor

B Planı’nın yeni oyunu “Finito. Yallah. Kış Kış. L*ve You.” seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

  • ü
  • 24 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Başta İstila!, Yuva, Yalnızlar Kulübü, ve Kabileler gibi oyunların mimarı B Planı, yeni oyunu Finito. Yallah. Kış Kış. L*ve You.’yu seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Derem Çıray ve Sami Berat Marçalı’nın yazdığı ve Marçalı tarafından yönetilen oyun, 13 Mayıs’ta Baba Sahne’de prömiyerini yapacak. Finito. Yallah. Kış Kış. L*ve You., 27 Mayıs’ta ise DasDas’ta sahnelenecek.

Evrim Doğan, Erdi Güçlü, Görkem Kasal, Ali Rıza Kubilay ve Gülce Oral’ın rol aldığı oyun, eşinden ayrılıp Londra’dan İstanbul’a dönen ve 35 yaşında her şeye yeniden başlayacak olan Ekin’e odaklanıyor. Bir yandan ülkedeki politik ve ekonomik değişimlere adapte olmaya çalışırken bir yandan da kendini yeniden var etmeye çalışan Ekin’in başına gelenler, onu hayal ve gerçeğin birbirine karıştığı tekinsiz, eğlenceli ve tuhaf bir yolculuğa çıkarıyor.

Oyun metninde Ekin’in içinde bulunduğu durum “Çünkü deliler, âşıklar ve şairler geniş̧ hayal güçlerinin esiri olur; gaipten sesler duyar, cinlerle perilerle konuşurlar. Olanla olmayanı karıştırıp yazarlar deftere. Ekin biraz şair, biraz aşık, biraz deli. Düşle gerçek, geçmişle gelecek arasında sıkışıp kalmış bir kadın. Belki de tek ihtiyacı kendi sesini duymak. Kollarını iki yana açmak, görünmez çemberinde özgürce uçmak. Vuuu! Vuuu! Kimse karışamaz Ekin’in çemberine, o izin vermedikçe. Shakespeare görse gurur duyardı Ekinle. Siz de bir gün buluşacak, tanıyacaksınız onu. Ama burada olmak zorunda değil. Başka gezegen de olur. O zamana kadar finito, yallah, kış kış, f*ck you!” sözleriyle açıklanıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com