Altındere’nin “Yıldız Savaşları” Mardin’de

Halil Altındere “Motherland/Anayurt” isimli sergisi ile Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 14 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Star Wars evreninden yola çıkılarak üretilen işlerin yer aldığı Motherland/Anayurt adlı sergi Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Mardinli sanatçı Halil Altındere’nin 90’lı yılların sonundan bu yana kendine has yaklaşımıyla ortaya koyduğu yerleştirme, heykel, video, fotoğraf, tuval ve neon işlerinden oluşan seçkisini ve son yıllarda ürettiği ve Star Wars’un bilim kurgu evreniyle murakka ve minyatür geleneklerini harmanladığı eserlerini bir araya getiriyor.

Kurumlar, sınırlar, kimlikler, savaşlar, teknolojiler, gelenekler, gelecekler, popüler kültür ve alt kültürler gibi konuları ele alan sergide, yapay zekâ yardımıyla, robotik örme tekniğiyle üretilen, militarist ikonografiye sahip halılar ve sergiye özel olarak üretilen ve ilk kez Mardin’de görülecek bir animasyon da yer alıyor.

Altındere’nin göçmenlerin Avrupa’da karşılaştıkları tepkilere bir yanıt olarak ürettiği yerleştirmesi Uzay Mültecisi 1987’de Sovyet uzay aracı Soyuz TM-3 ile seyahat ederek Mir uzay istasyonuna ulaşan ve orada 7 gün geçiren Suriyeli kozmonot Muhammed Ahmed Faris’in (1951-2024) hikâyesine odaklanıyor. Yerleştirme, mültecilerin kendilerine uzayda yeni bir hayat kurdukları hayali bir senaryoyu canlandırıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Halil Altındere’nin Motherland/Anayurt isimli sergisi, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi – Dilek Sabancı Galerisi’nde 10 Haziran’a kadar görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com