“her şey film” Pera’da

Pera Film, Uluslararası Müzeler Günü’ne özel DFF – Deutsches Filminstitut & Filmmuseum iş birliğiyle gerçekleştirdiği “her şey film” programını sinemaseverlerle buluşturuyor.

  • ü
  • 15 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Mädchen in Uniform filminden

Sinema mirasının ve kurumlar arası kültürel alışverişin öneminin vurgulandığı her şey film programı Pera Film ve DFF – Deutsches Filminstitut & Filmmuseum iş birliğinde sinemaseverlerle buluşuyor. Program ismini kökleri 1949 yılına dayanan, müze, sinema, film arşivi, festivaller, dijital platformlar, araştırma ve dijitalleştirme projeleri ve eğitim programları aracılığıyla film kültürünü koruma ve dünyayla paylaşma misyonunu taşıyan DFF’nin mottosundan (Everything is film, and film is everything | her şey film ve film her şey) alıyor

O filminden

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları (Pera Film), bu seçkide DFF koleksiyonunda yer alan Almanya sinemasının farklı dönemlerinden dört filme yer veriyor. Programda varoluşsal kaygı ve toplumsal hayal kırıklığının izlerini süren O (1966); katı kurallarla yönetilen bir yatılı okulun sınırları içinde geçen yasak aşk ve isyanın çığır açan öyküsü Mädchen in Uniform (1931); bir opera binası aracılığıyla insanlığın kaosunu ve trajedisini yansıtan, görsel açıdan büyüleyici Opera Binasında Yangın (1930); karmaşık suç ve aldatma ağlarını takip eden sürükleyici gerilim filmi Zayıf Nokta (1975) filmleri bulunuyor.

Opera Binasında Yangın filminden

Pera Müzesi Oditoryumu’nda sinemaseverlerle buluşacak olan program bugün (15 Mayıs) saat 19.00’da O filminin gösterimi ile başlayıp 1 Haziran 15.00’da Opera Binasında Yangın filminin gösterimi ile son bulacak. İndirimli müze giriş bileti ile takip edilebilecek olan gösterimlerin biletleri Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com