“Botter Sergileri” serisi Nuri İyem’le devam ediyor

İstanbul’un ilk art nouveau yapısı Casa Botter’in düzenlediği “Botter Sergileri” serisi, “Solo Botter: Nuri İyem” ile devam ediyor.

  • ü
  • 29 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

İstanbul’un ilk art nouveau yapısı Casa Botter, ‘Botter Sergileri’ serisine Nuri İyem’le devam ediyor. Serisinin birincisinde Selma Gürbüz’e yer veren Casa Botter, Anadolulu kadın portreleriyle tanınan ve toplumsal gerçekçi akımın önde gelen isimlerinden ressam Nuri İyem’in kendine özgü sanatçı kişiliğini ve çalışmalarını hatırlatmayı amaçlayor.

Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun, asistan küratörlüğünü ise İrem Büşra Coşkun’un üstlendiği sergi, sanatçının farklı dönemlerinden karakteristik çalışmalarını bir araya getiriyor. İşlerinde izleyicinin duygusal yakınlık kurabileceği imgelere yer veren İyem, ikonik kadın yüzleri ile hafızalarda yer ediniyor.

Renk ve ışık ile yoğunlaşarak romantik bir atmosfere bürünen manzaraları, dönemi için köyden kente göçün sembolü haline dönüşen figürlü kompozisyonları, her türlü yokluğa ve zorluğa rağmen umutlarını yitirmeyen aşıkların sevgi dolu portreleri ile Nuri İyem resim sevgisini toplumun tüm kesimlerine yayma arzusu taşıyan bir sanatçı olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İBB Kültür ve İBB Miras ev sahipliğinde düzenlenen Solo Botter: Nuri İyem sergisi, 29 Ağustos!a kadar Casa Botter’de ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com