‘Botter Sergileri’ serisi Selma Gürbüz ile başlıyor

İstanbul’un ilk art nouveau yapısı Casa Botter’de gerçekleşecek olan ‘Botter Sergileri’ serisi, ’Solo Botter: Selma Gürbüz’ ile başlıyor.

  • ü
  • 21 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

The Night, 2005

Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde ve İrem Büşra Çoşkun’un asistan küratörlüğünde gerçekleşecek olan Botter Sergileri serisi Solo Botter: Selma Gürbüz ile başlıyor. Vefatının üçüncü yılında Selma Gürbüz’ün farklı dönemlerinden karakteristik çalışmalarını bir araya getiren sergi, sanatçıyı, onun zengin hayal dünyasını ve imge çeşitliliğini hatırlatmayı hedefliyor.

Gündöndüler, 2010

1986 yılında, 26 yaşındayken, ilk kişisel sergisini düzenleyen Selma Gürbüz’ün imge dünyasının merkezinde kadın, doğa ve canlılar yer alıyor. İnsanlığın ortak kültürel hafızasında yer etmiş mitleri, masalları, görsel ve sözel ifadeleri çağdaş bir dille yorumlayan sanatçı, kendine özgü yalın resim dilini fazla ögeleri ayıklayarak inşa ediyor.

Boom, 2016

Doğu ve Batı sanatlarının yüzyıllardır geliştirdiği kadına, doğaya ve canlılara ait sembol, arketip ve anlamları bilinçaltının referansları ile baştan tanımlayan Gürbüz, izleyicisinin bakar bakmaz yakınlık kurabileceği bir imge atlası oluşturuyor. Mağara resimlerini üreten insanlarla benzer duyguları paylaştığını düşünen sanatçı, Mehmet Siyah Kalem, Hokusai, Şehrazat, Nijinsky, Picabia gibi isimlerle de düşünsel bir bağ kuruyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

2021 yılında vefat eden Selma Gürbüz’ün sanat hayatının farklı dönemlerinden eserlerin yer aldığı seçki 15 Şubat – 14 Nisan 2024 tarihleri arasında Casa Botter’de ziyaretçilerini bekliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com