Bolis Lusadu’dan ilk sergi: Usta Ellerin Sihri

Bolis Lusadu Fotoğraf Kolektifi, ilk sergisi “Usta Ellerin Sihri” ile Ermeni zanaatkârlara odaklanıyor.

  • ü
  • 28 Mayıs 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Azalan işçi görünürlüğüne ve Ermeni nüfusa dikkat çekmek amacıyla Bolis Lusadu Fotoğraf Kolektifi, ilk sergisi Usta Ellerin Sihri ile sanatseverlerle buluşuyor. Ermeni zanaatkârları odağına alan sergi bugün Depo İstanbul’da açılıyor.

İstanbullu amatör ve profesyonel Ermeni fotoğrafçıları buluşturmak amacıyla Ocak 2023’te kurulan Bolis Lusadu’nun ilk sergisi Usta Ellerin Sihri, Arman Camgözoğlu, Berge Arabian, Dikran Dülgeryan, Edmon Sefer, Garo Miloşyan, Mıgırdiç Arzivyan, Nuran Akkaya ve Sarkis Baharoğlu’nun eserlerini bir araya getiriyor.

Farklı mecralarda foto muhabirlik yapmış olan Sarkis Güreh ve Mıgırdiç Arzivyan, belgesel fotoğrafçı Berge Arabian ile İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Başkanı Dayk Danzig tarafından kurulan kolektif, Ermeni toplumunun az bilinen yaratıcı yönünü öne çıkaran bu sergi; kuyumcu, demirci, derici, terzi, tamirci, saatçi, ciltçi, şapkacı, diş teknisyeni, marangoz, tornacı vb. son Ermeni ustaları izleyici ile buluşturuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı’nın desteğiyle 29 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30’da ziyarete açılacak olan Usta Ellerin Sihri, 13 Temmuz’a kadar Depo İstanbul’da ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com