İngiltere’de enflasyonun sorumlusu Taylor Swift ilan edildi

İngiltere'de ekonomistler ülkedeki enflasyonun yüzde 2'ninin altına düşmemesinden Taylor Swift'i sorumlu tuttu. Sanatçının verdiği 8 konserde otel ücretlerini yükselttiği belirtildi.

  • ü
  • 20 Temmuz 2024
  • ü
  • Yaşam

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift (FOTOĞRAF: ANDRE DIAS NOBRE / AFP)

Dünyaca ünlü Amerikalı pop yıldızı Taylor Swift, geçtiğimiz yıl başladığı “The Eras Tour” adlı dünya turnesiyle fırtınalar estirmeye devam ediyor. Ancak Swift’in geçtiğimiz haftalarda 8 konser verdiği İngiltere, bu etkinliğin sonuçlarıyla “boğuşuyor.”

Ülkede enflasyon oranı beklentiler doğrultusunda düşmek yerine yüzde 2’de kalınca, İngiliz ekonomistler şarkıcı Taylor Swift’i suçladı.

OTEL FİYATLARI UÇTU

The Times’ın haberine göre ekonomistler, şarkıcının dünya turnesinin İngiltere ayağının Swift’in kendi servetinin çok ötesinde bir parasal etkiye sahip olduğunu iddia etti. Bu durumun da İngiltere Merkez Bankası’na faiz oranları konusunda sorun çıkardığı belirtildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

“The Eras Tour”un 1 milyar dolardan fazla doğrudan gelir getiren ilk turne olduğuna inanılıyor.

Swift’in sahne aldığı şehirlerdeki konaklama talebi, otel fiyatlarında genel olarak yüzde 8,8’lik bir artışa yol açtı. Bu artış da enflasyonun yüzde 2’nin altına düşmesini engellemeye yetmedi.

Swift’in Almanya konserinde de benzeri sıkıntılar yaşanmış ve otel fiyatları astronomik rakamlara yükselmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com