Taylor Swift dünyayı gerçekten ‘salladı’

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift, Edinbruh'ta üç konser verdi. Binlerce hayranın katıldığı üç konser sırasında yakın çevredeki sismik hareketler ölçüldü.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Yaşam

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift (FOTOĞRAF: ANDRE DIAS NOBRE / AFP)

Dünyaca ünlü pop yıldızı ve söz yazarı Taylor Swift’in Edinburgh konseri, dünyayı salladı. Konser esnasında İngiltere’nin ulusal deprem izleme kurumu BGS, 6 kilometre uzaklıktaki izleme istasyonlarında sismik aktivite belirledi. En yüksek sismik aktivitenin “Ready For It?” şarkısında gerçekleştiği bildirildi.

BBC’nin haberine göre; konserde Swift’in hayranları dans ederek deprem yarattı. Şarkıcının performansı esnasında, İngiltere’nin ulusal deprem izleme kurumu olan İngiliz Jeolojik Araştırmalar Kurumu (BGS), 6 kilometre uzaklıktaki iki izleme istasyonunda sismik aktivite tespit etti.

EN YÜKSEK SARSINTI ‘READY FOR IT’TE

73 bin kişinin izlediği konser sırasında en yüksek sismik aktivite, “Ready For It?” şarkısının çalındığı sırada gerçekleşti. Ancak uzmanlar, bu aktivitenin genellikle yakın çevredeki kişiler dışında hissedilmediğini belirtti.

Swift’in Seattle ve Los Angeles’taki konserlerinde de benzer olaylar yaşanmış, Seattle konseri 2.3 büyüklüğünde bir deprem yaratmıştı.

GELİRLER KATLANARAK ARTIYOR

Bu konser ayrıca, Swift’in Londra’daki Wembley Stadyumu’nda gerçekleştireceği ve rekor kırması beklenen 17 konserlik Birleşik Krallık turunun ilk ayağıydı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Taylor Swift’in 152 konserlik stadyum turu, Aralık ayında sona erdiğinde tarihi bir başarıya imza atarak 2 milyar dolardan fazla gelir elde etmesi hedefleniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com