Muslera kurtardı, Galatasaray rekoru 15 maça çıkardı

Lider Galatasaray, 34. haftanın açılış maçında konuk olduğu Adana Demirspor deplasmanından 3 puanla dönerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Muslera’nın kritik kurtarışlarıyla maça tutunan Sarı-Kırmızılı ekip, ikinci yarıdaki gollerle 3-0 galip gelerek ligde kendisine ait üst üste kazanma rekorunu 15 maça çıkardı.

Okan Buruk yönetimindeki lider Galatasaray, Süper Lig’de 34. haftanın açılış maçında konuk olduğu Adana Demirspor deplasmanında zorlanmasına rağmen kazanmasını bildi. Kaleci Fernando Muslera’nın kritik kurtarışlarıyla maça tutunan Sarı-Kırmızılı ekip, ikinci yarıdaki gollerle sahadan 3-0 galip ayrılarak ligde kendisine ait üst üste kazanma rekorunu 15 maça çıkardı.

Galatasaray sevinç, Muslera

REKORDA ASLAN PAYI MUSLERA’NIN

Adana Demirspor’un net pozisyonlar bulup Muslera’yı geçemediği ilk yarı golsüz sona ererken; Galatasaray, 38 yaşındaki tecrübeli kalecisinin kurtarışlarına devam ettiği ikinci yarıda Hakim Ziyech, Kerem Demirbay ve Mauro Icardi’nin kaydettiği gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı. 4 maçı kalan Sarı-Kırmızılı ekip, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşırken; ligde kendisine ait üst üste kazanma rekorunu 15 maça çıkardı. Muslera, 8 kritik kurtarışla maça damgasını vurdu.

Galatasaray sevinç, Hakim Ziyech

Galatasaray, Hakim Ziyech’in golüyle 1-0 öne geçti.

ŞUT REKORU İLK YARIDA, GOLLER İKİNCİ YARIDA

Mücadelenin ilk yarısında 9’u isabetli toplam 26 şut atılırken gol sesi çıkmadı. Ligde sezonun en çok şut atılan ilk devresi oynanırken; karşılaşmada goller ikinci yarıda atıldı. Tempolu başlayan ikinci yarıda Galatasaray 53. dakikada perdeyi açtı. Hakim Ziyech’in golüyle konuk ekip 1-0 öne geçti. 64. dakikada Kerem Demirbay’ın dar açıdan şık golü skoru 2-0’a getirdi. Mücadelede perdeyi Mauro Icardi kapattı. 90+1. dakikada Mertens’in pasını ceza sahası içinde gole çeviren Icardi sonucu belirledi ve maç 3-0 bitti.

Galatasaray sevinç

PUAN FARKI, MAÇ FAZLASIYLA 7’YE ÇIKTI

Bu sonucun ardından lider Galatasaray puanını 93’e yükseltti ve takipçisi Fenerbahçe’yle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 7’ye çıkardı. Adana Demirspor ise 41 puanda kaldı. Sarı-Kırmızılı ekip, 35. haftada Sivasspor’u ağırlayacak. Adana Demirspor ise İstanbulspor deplasmanına gidecek.

Galatasaray sevinç, Mauro Icardi

MAURO ICARDI KRALLIK YARIŞINDA ZİRVEDE

Mauro Icardi, 90+1. dakikada attığı golle krallık yarışında zirveye çıktı. Bu sezon Süper Lig’deki gol sayısını 21’e yükselten Icardi, uzun süredir zirvede yer alan Fenerbahçeli Edin Dzeko’yu geride bıraktı. Icardi’yi 20 golle Dzeko, 17 golle Sivassporlu Rey Manaj takip ediyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk

OKAN BURUK: MUSLERA SAYESİNDE KAZANDIK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu: “Bu rekor Galatasaray’ın rekoru. Geçen sene üst üste 14 maç kazanmıştık. Bu sezon 15 maç kazandık. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Fernando Muslera’yı tebrik ederim, kendi rekorunu kırdı. Bugün onun sayesinde gol yemedik. Çok önemli kurtarışlar yaptı. Çok fazla gitti geldi maç. 25 şut atmışız, 56 kere ceza sahasında topla buluşmuşuz. Savunmada rakibe pozisyonlar verdik, bunu düzeltmemiz gerekiyor. Adana Demirspor’u da kutlamak lazım, iyi oynadılar. İkinci gol maçı bize kazandıran gol oldu. Üçüncü golde Mertens’in yine güzel asisti, Icardi’nin golü. Pozisyonun getirilişi, gol vuruşu çok güzel oldu. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bugün yine önemli bir çaba sarf ettiler. 7 puanlık farkla hafta sonuna giriyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

SÜPER LİG 34. HAFTA MAÇLARI

Adana Demirspor – Galatasaray: 0-3

27 NİSAN CUMARTESİ

16:00   Kasımpaşa – Samsunspor

16:00   Sivasspor – Konyaspor

19:00   Fenerbahçe – Beşiktaş

19:00   Hatayspor – Başakşehir

28 NİSAN PAZAR

16:00   Alanyaspor – İstanbulspor

16:00   Pendikspor – Kayserispor

19:00   Rizespor – Ankaragücü

19:00   Trabzonspor – Gaziantep FK

29 NİSAN PAZARTESİ

20:00   Karagümrük – Antalyaspor

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com