Fenerbahçe, Sivas’ta son dakika penaltısıyla üzüldü

33. haftanın kapanış maçında Sivasspor’a konuk olan Fenerbahçe, iki kez öne geçtiği mücadeleden 2-2 berabere ayrılarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. İkinci golü 90+4’te penaltıdan yiyen Sarı-Lacivertli ekip, bitime 5 hafta kala lider Galatasaray’ın 4 puan gerisinde kaldı.

Süper Lig’de 33. haftanın kapanış maçında Sivasspor’a konuk olan Fenerbahçe, iki kez öne geçtiği mücadeleden 2-2 berabere ayrılarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Fred ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle son dakikakaya 2-1 önde giren Sarı-Lacivertli ekip, 90+4’te Rey Manaj’ın penaltı golüne engel olamadı. Ev sahibi Sivasspor’un ilk golünü Fode Koita kaydetti. 7 maçlık galibiyet serisi sona eren 86 puanlı Fenerbahçe, bitime 5 hafta kala lider Galatasaray’ın 4 puan gerisinde kaldı.

Sivasspor, Fenerbahçe, Fred

Fred, 45+2’de cezaalanı dışından kaydettiği mükemmel golle Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

PERDEYİ FRED AÇTI

Mücadelenin ilk yarısında daha atak bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, aradığı gole 45+2’de ulaştı. Bu dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Fred, sert bir şutla topu tam doksandan ağlarla buluşturdu. Kaleci Ali Şaşal Vural, parmaklarının ucuyla dokunsa da bu güzel gole engel olamadı. İlk yarısı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Sivasspor sevinç

SİVASSPOR, KOITA İLE EŞİTLİĞİ YAKALADI

İkinci yarıda biraz daha atak gözüken ev sahibi Sivaspor, plaka numarası olan 58. dakikada Fode Koita ile berabeliği yakaladı. Murat Paluli’nin pasında bir anda kaleci Livakovic ile karşı karşıya kalan Koita, topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1.

Sivasspor, Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci

İRFAN CAN, FENERBAHÇE’Yİ ÖNE GEÇİRDİ

Sahadan mutlak 3 puanla ayrılmak isteyen Fenerbahçe, son dakikalarda ataklarını sıklaştırdı. 80. dakikada İsmail Yüksek’in sol kanattan ortasında topun gelişine düzgün vuran İrfan Can Kahveci, kaleci Ali Şaşal Vural’ın altından ağları sarstı: 1-2

Sivasspor, Fenerbahçe

‘VAR’ İNCELEMESİYLE GELEN PENALTI 

Fenerbahçe, galibiyete çok yaklaşmışken 90. dakikada tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Njie’nin sol kanattan ortasında topla buluşan Rey Manaj, kaleci Livakovic ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Sivassporlu futbolcular itiraz ederken; hakem Cihan Aydın, VAR odasıyla uzun bir konuşma yaptı. Bu sırada Fenerbahçeli oyuncular hakeme penaltı olmadığı yönünde itirazlarda bulundu. En sonunda pozisyonu VAR monitöründen inceleyen Cihan Aydın, penaltı noktasını gösterdi. 90+4. dakikada penaltı atışını kullanan Manaj, kaleci Livakovic’i ters köşeye yatırarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-2.

Sivasspor, Fenerbahçe, kaleci Ali Şaşal

Sivasspor kalecisi Ali Şaşal, birçok pozisyonda gole izin vermedi.

SERDAR DURSUN’UN GOLÜ GEÇERSİZ SAYILDI

Kalan dakikakalarda galibiyet golü için ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe, 90+8. dakikada golü buldu. İrfan Can Kahveci’nin ortasında topu Serdar Dursun ağlara gönderdi. GAncak bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşma 2-2 sona erdi. Fenerbahçe’nin ligdeki 7 maçlık galibiyet serisi biterken; Sivaspor, yenilmezlik serisini 3 maça çıkardı.

LİDER GALATARASAY İLE ARASINDAKİ FARK 4 PUAN OLDU

Fenerbahçe, Sivas’ta çok önemli iki puan bırakarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. 10 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Sarı-Lacivertli ekip, Sivasspor beraberliğiyle 86 puana yükseldi. Böylece 90 puanlı lider Galatasaray ile arasındaki fark 4’e yükseldi. Fenerbahçe, gelecek hafta kendi evindeki derbide Beşiktaş’ı ağırlayacak.

Sivasspor, Fenerbahçe,

GOLLER, OYUNDAN ALINAN FRED VE İRFAN CAN’DAN

Fenerbalçe’nin Sivas’taki gollerini, Olympiakos ile oynanan ve penaltılarla kaybedilen UEFA Konferans Ligi çeyrek final maçında İsmail Kartal tarafından oyundan alınan Fred ve İrfan Can Kahveci kaydetti. Bu iki oyuncuyu birden oyundan almasıyla büyük eleştiri yağmuruna tutulan İsmail Kartal, Sivasspor maçında Fred ve İrfan Can’a 90 dakika şans verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

SÜPER LİG 33. HAFTA MAÇLARI
Beşiktaş – Ankaragücü: 2-0
İstanbulspor – Karagümrük: 1-2
Konyaspor – Alanyaspor: 0-2
Kayserispor – Trabzonspor: 1-2
Samsunspor – Adana Demirspor: 1-1
Başakşehir – Rizespor: 2-0
Antalyaspor – Hatayspor: 2-1
Galatasaray – Pendikspor: 4-1
Gaziantep FK – Kasımpaşa: 2-0
Sivasspor – Fenerbahçe: 2-2

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com