İspanya, Hırvatistan’ın fişini 18 dakikada çekti

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası B Grubu mücadelesinde İspanya ile Hırvatistan, Berlin Olimpiyat Stadı’nda karşılaştı. Hırvatistan’ın topa sahip olduğu dakikalarda arka arkaya goller bulan İspanya, ilk yarının son 18 dakikasında 3 gol buldu. Hırvatlar ikinci yarıda penaltı kaçırdı. Lamin Yamal tarihe geçti.

İspanya, Hırvatistan'ı kolay geçti. (FOTOĞAF: GABRIEL BOUYS / AFP)

Almanya’da dün başlayan Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın B Grubu mücadelesinde turnuvanın favorilerinden İspanya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. İspanya, mücadeleden 3-0 galip ayrılarak İtalya’nın da bulunduğu zorlu grupta büyük avantaj elde etti.

İSPANYA, 18 DAKİKADA 3-0 YAPTI

Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan mücadelede gol perdesini 29. dakikada Morata açtı. 32. dakikada Fabian Ruiz ile farkı ikiye çıkaran İspanya, 45+2’de kariyerinin ilk Avrupa Şampiyonası maçına çıkan Carvajal’in golüyle iyice rahatladı. İlk yarı 3-0 sona erdi.

İspanya, Hırvatistan, Carvalhal

Dani Carvajal, Lamin Yamal’ın tarihe geçen asistiyle durumu 3-0 yaptı. (FOTOĞRAF: JOHN MACDOUGALL / AFP)

HIRVATİSTAN PENALTI KAÇIRDI

İkinci yarının 80. dakikasında Hırvatistan’da Petkovic’in kullandığı penaltıyı kaleci Unai Simon kurtardı. Pozisyonun devamında Petkovic fileleri havalandırsa da gol ofsayt nedeniyle değer kazanmadı. Mücadele 3-0 İspanya galibiyetiyle sona erdi. Hırvatistan, gruptaki ikinci maçında 19 Haziran’da Arnavutluk ile karşılaşacak. İspanya ise sonraki maçını 20 Haziran’da İtalya ile oynayacak.

İspanya, Hırvatistan, Modric

Fotoğraf: Odd ANDERSEN / AFP

LAMINE YAMAL TARİHE GEÇTİ

İspanya’da Lamine Yamal, Hırvatistan mücadelesine ilk 11’de başladı. Barcelona forması giyen Yamal, 16 yaş ve 338 günle Avrupa şampiyonları tarihinde forma giyen en genç futbolcu oldu. Yamal, ayrıca Carvajal’in 45+2’deki golünde asisti yaparak organizasyon tarihinde asist yapan en genç oyuncu oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

TÜRKİYE’NİN İLK MAÇI 18 HAZİRAN SALI GÜNÜ

Gurbetçilerimizin yoğun desteğiyle ikinci ev sahibi konumundaki Türkiye, ilk maçında 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak. Türk Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak. 6 grupta 24 ülkenin mücadele ettiği Euro 2024’te ilk ikiye girenlerin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de ikinci tura çıkacak. Türkiye, Gürcistan’ı yenmesi halinde ikinci tur için büyük avantaj elde edecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com