Euro 2024, İtalyan teknik adamların şampiyonası olacak

Bu akşam Almanya-İskoçya maçıyla başlayacak olan Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası aynı zamanda İtalyan teknik adamların mücadelesine sahne olacak. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkeyi İtalyan teknik direktörler çalıştırıyor. İtalyanları ikişer kişiyle Alman, İspanyol ve Fransız teknik adamlar izliyor.

Adaylık sürecinde Almanya ile Türkiye’nin ev sahibi olmak için yarıştığı Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, 14 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonanın en ilginç notlarından biri, İtalyan teknik direktörlerin sayısı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkeyi İtalyan teknik direktörler çalıştırıyor. İtalyanları ikişer kişiyle Alman, İspanyol ve Fransız teknik adamlar izliyor.

Türk Milli Takımı'nın İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella

Euro 2024 öncesi hazırlık maçında karşılaşan İtalya ve Türkiye’nin hocaları Vincenzo Montella ve Luciano Spalletti birbirine sarılırken.

8 MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA YABANCI VAR

EURO 2024’e katılan takımlardan 8’inde yabancı teknik direktörler görev yapıyor. Türkiye, Macaristan, Slovakya, Belçika ve İtalya’yı İtalyan teknik adamlar çalıştırıyor. Türkiye’de Vincenzo Montella, Macaristan’da Marco Rossi, Slovakya’da Francesco Calzona, Belçika’da Domenico Tedesco, İtalya’da da Luciano Spalletti görev alıyor. Gürcistan’ı Fransız teknik adam Willy Sagnol, Avusturya’yı Alman teknik direktör Ralf Rangnick, Arnavutluk’u Brezilyalı çalıştırıcı Sylvio Mendes Campos Junior “Sylvinho”, Portekiz’i ise İspanyol teknik adam Roberto Martinez turnuvaya hazırlıyor. İngiltere, Hırvatistan, Slovenya, İskoçya, Danimarka, Sırbistan, İsviçre, Romanya, Hollanda, Ukrayna, Brezilya, Polonya ve Çekya’dan da birer teknik adam Euro 2024’te başarılı olabilmek için çaba sarf edecek.

Arnavutluk'un Brezilyalı teknik direktörü Sylvinho.

Arnavutluk’un Brezilyalı teknik direktörü Sylvinho.

AVRUPA DIŞINDAN TEK TEKNİK ADAM SYLVİNHO

Euro 2024’te mücadele edecek 24 takım arasında sadece biri Avrupalı teknik direktörle çalışmıyor. Arnavutluk’un başında yaklaşık 1,5 yıldır görev yapan Sylvinho, Euro 2024’te Avrupa dışından olan tek teknik adam konumundu.

Almanya'nın 36 yaşındaki çalıştırıcısı Julian Nagelsmann

Almanya’nın 36 yaşındaki çalıştırıcısı Julian Nagelsmann

EN GENCİ NAGELSMANN, EN YAŞLISI RANGNİCK

Avrupa Şampiyonası’nda görev yapacak teknik direktörler arasında en genci Almanya’nın 36 yaşındaki çalıştırıcısı Julian Nagelsmann, en yaşlısı ise Avusturya’yı çalıştıran Ralf Rangnick olarak dikkati çekiyor. Almanya’nın 36 yaşındaki çalıştırıcısı Julian Nagelsmann’ı, Belçika’nın 38 yaşındaki İtalyan teknik direktörü Domenico Tedesco takip ediyor. Avusturya’nın 29 Haziran 1958 doğumlu olan ve turnuva sırasında 66 yaşını dolduracak Alman teknik direktörü Rangnick, Euro 2024’teki meslektaşları arasında hayat tecrübesi en yüksek isim konumunda. Rangnick’i 1959 doğumlu İtalya Teknik Direktörü Luciano Spaletti izliyor.

Didier Deschamps

12 yıldır Fransa Milli Takımı’nın başında bulunan Didier Deschapms, birer FIFA Dünya Kupası ve UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğu kazandı.

MİLLİ TAKIMLARDA EN BAŞARILISI DESCHAMPS

Euro 2024’teki teknik adamlar arasında milli takım kategorisinde en başarılısı Didier Deschamps oldu. Yaklaşık 12 yıldır Fransa Milli Takımı’nın başında bulunan 55 yaşındaki teknik adam, birer FIFA Dünya Kupası ve UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğu kazandı. Milli takımla kupa kazanan diğer teknik adam ise UEFA Uluslar Ligi’ni alan İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente.

Türk Milli Takımı, Polonya, Hakan Çlhanoğlu

TÜRKİYE’NİN İLK MAÇI 18 HAZİRAN SALI GÜNÜ

Gurbetçilerimizin yoğun desteğiyle ikinci ev sahibi konumundaki Türkiye, ilk maçında 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak. Türk Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak. 6 grupta 24 ülkenin mücadele ettiği Euro 2024’te ilk ikiye girenlerin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de ikinci tura çıkacak. Türkiye, Gürcistan’ı yenmesi halinde ikinci tur için büyük avantaj elde edecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

EURO 2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI GRUPLARI
A GRUBU: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre
B GRUBU: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk
C GRUBU: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere
D GRUBU: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa
E GRUBU: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna
F GRUBU: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çekya

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com