Euro 2024, Münih’te gol yağmuruyla başladı

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası, Münih’te oynanan açılış maçıyla başladı. Ev sahibi Almanya, İskoçya’yı ağırladı. Türk asıllı İlkay Gündoğan’ın kaptan olarak sahaya çıktığı mücadeleyi Almanya 5-1 kazandı. Almanya’nın golleri Wirtz, Musiala, Havertz (pen.), Füllkrug ve Emre Can’dan geldi. İskoçya’nın golünü Rüdiger kendi kalesine attı.

(FOTOĞRAF: THOMAS KIENZLE / AFP)

Almanya’nın ev sahibi olduğu Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, Münih’te oynanan açılış karşılaşmasıyla başladı. Julian Nagelsmann yönetimindeki Almanya, A Grubu mücadelesinde Steve Clark’ın çalıştırdığı İskoçya’yı ağırladı. Türk asıllı İlkay Gündoğan’ın kaptan olarak sahaya çıktığı maçta Almanya, sahadan 5-1 galip ayrılarak şampiyonaya 3 puanla başladı. Almanya’nın gollerini Wirtz, Musiala, Havertz (pen.), Füllkrug ve Emre Can kaydetti. İskoçya’nın tek golünü Rüdiger ters bir kafa vuruşuyla kendi kalesine attı.

Almanya, Euro 2024, İlkay Gündoğan

İlkay Gündoğan, sahaya Almanya’nın kaptanı olarak çıktı ve güzel futboluyla alkış aldı. (FOTOĞRAF: TOBIAS SCHWARZ / AFP)

İLKAY GÜNDOĞAN, PENALTI YAPTIRDI

Almanya, henüz 10. dakikada Florian Wirtz’in ceza yayı içerisinden çektiği şutla 1-0 öne geçti. İskoçya kalecisi Angus Gunn’un müdahalesine rağmen top direğe çarparak ağlarla buluştu. 19. dakikada Musiala, cezaalanı içinde rakiplerini çalımlayarak sert vurdu: 2-0. Mücadelenin 42. dakikasında kale önünde oluşan karambolde Porteaus, topa vurmak üzere olan İlkay Gündoğan’a çok sert faul yaptı. VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen Fransız hakem Clement Turpin, Porteaus’a kırmızı kartını, Almanya’ya da penaltı noktasını gösterdi. Kai Havertz, kaleciyi ters köşeye yatırarak ilk yarının skorunu ilan etti: 3-0.

Euro 2024, Almanya, Musiala,

Jamal Musiala (FOTOĞRAF: MIGUEL MEDINA / AFP)

İKİNCİ YARIDA FÜLLKRUG VE EMRE CAN ATTI

Almanya, 10 kişiyle mücadele eden İskoçya karşısında 68. dakikada farkı dörde çıkardı. Penaltı noktasının biraz gerisinde topla buluşan Füllkrug, harika bir şutla durumu 4-0 yaptı. Tam doksana giden şuta taleci Gunn hiçbir şey yapamadı. 87. dakikadaki duran topta ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarını sarsan Rüdiger, İskoçya’yı sevindirdi: 4-1. Maç bu skorla sona erecek derken 80. dakikada oyuna giren Türk asıllı futbolcu Emre Can, 90. dakikada skoru ilan etti: 5-1.

Emre Can, 80. dakikada Toni Kross’un yerine oyuna girdi ve golünü attı.  (FOTOĞRAF: TOBIAS Tobias SCHWARZ / AFP)

EURO 2024’TE İKİNCİ GÜNÜN PROGRAMI

Euro 2024’te ikinci gün olan 15 Haziran Cumartesinin programı şöyle:

A GRUBU

16.00   Macaristan-İsviçre

B GRUBU

19.00   İspanya-Hırvatistan

22.00   İtalya-Arnavutluk

Türkiye, İtalya, hazırlık maçı, A Milli Takım

TÜRKİYE’NİN İLK MAÇI 18 HAZİRAN SALI GÜNÜ

Gurbetçilerimizin yoğun desteğiyle ikinci ev sahibi konumundaki Türkiye, ilk maçında 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak. Türk Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak. 6 grupta 24 ülkenin mücadele ettiği Euro 2024’te ilk ikiye girenlerin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de ikinci tura çıkacak. Türkiye, Gürcistan’ı yenmesi halinde ikinci tur için büyük avantaj elde edecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

EURO 2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI GRUPLARI

A GRUBU: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B GRUBU: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C GRUBU: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere

D GRUBU: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa

E GRUBU: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna

F GRUBU: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çekya

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com