Gol krallığı yarışı da nefes nefese: Icardi mi, Dzeko mu?

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ile Fenerbahçe'nin Boşnak yıldızı Edin Dzeko, Süper Lig gol krallığı için çekişiyor. Sivasspor'un Arnavut forveti Rey Manaj da bu ikiliyi yakından takip ediyor. Peki, bitime 4 haftanın kaldığı Süper Lig'de 2023-24 sezonunun gol kralı kim olacak?

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Spor

Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe puan puana, nefes nefese şampiyonluk mücadelesi verirken; benzer bir rekabet gol krallığı için yaşanıyor. Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ile Fenerbahçe’nin Boşnak yıldızı Edin Dzeko, Süper Lig’in gol kralı olmak için çekişiyor. Sivasspor’un Arnavut forveti Rey Manaj da gol sayısını hızla artırarak bu ikiliyi yakından takip ediyor.

Galatasaray sevinç, Mauro Icardi

DZEKO DURUNCA ICARDİ ZİRVEYE YERLEŞTİ

Süper Lig gol krallığı yarışında Fenerbahçe’nin 38 yaşındaki tecrübeli golcüsü Edin Dzeko uzun süredir zirvede yer alıyordu. Ancak Dzeko, son haftalarda gol sevinci yaşamakta zorlanmaya başladı. Son 8 haftada sadece 2 gol atabilen Dzeko, son Beşiktaş derbisinde yedekler arasında yer aldı ve oyuna son 17 dakikada dahil oldu. Teknik direktör İsmail Kartal ile problem yaşadığı iddia edilen Dzeko, 20 golde takılıp kalırken; Galatarasaray’ın yıldızı Mauro Icardi, son 8 haftada 8 gol atarak aradaki farkı kapattı ve 21 golle zirveye yerleşti. Geriden gelip öne geçen Icardi’nin yarışta moral motivasyon açısından daha iyi olduğu söylenebilir.

Rey Manaj, Sivasspor

Sivasspor’un golcüsü Rey Manaj, son haftalarda attığı gollerle krallık yarışında iddialı hale geldi.

REY MANAJ DA KRALLIĞA ORTAK

Sivasspor’un Arnavut golcüsü Rey Manaj da attığı gollerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Manaj, bu sezon attığı 18 golle takımının Avrupa kupalarına katılma umutlarını canlı tutuyor. Son dönemlerde gösterdiği performansla hem taraftarların hem de futbol analistlerinin beğenisini kazanan Manaj, özellikle son 4 maçta kaydettiği 3 golle Sivasspor’a kritik puanlar kazandırdı.

Fenerbahçe, sevinç, Edin Dzeko

ADAYLAR ARASINDA TEK HAT-TRICK YAPAN EDİN DZEKO

Bu sezon ilk 5 maçında gol atamayan, ilk 10 maçında ise sadece 2 gol atabilen Rey Manaj, sonradan açıldı. İlerleyen haftalarda Trabzonspor, Kayserispor ve Gaziantep FK filelerini ikişer kez havalandıran Manaj, son haftalarda tek tek atmaya devam ederek 18 gole ulaştı. Sezona iyi başlayan ve uzun süre zirvede yer alan Edin Dzeko, son haftalarda suskunluğa büründü ve 20 golde kaldı. Dzeko’nun gol krallığı adayları arasında tek hat-trick yapan forvet olduğunu da belirtelim. Boşnak yıldız, deplasmanda 5-0 kazandıkları Pendikspor ve Kadıköy’de 7-1 kazandıkları Konyaspor maçlarında hat-trick yaptı. Mauro Icardi de Dzeko gibi sezona iyi başladı ve ilk 9 maçında 10 gol kaydetti. Sakatlık nedeniyle sezonun ortasında biraz suskun kalan Icardi, son haftalarda tekrar açılarak 21 golle zirveye yerleşti. Henüz hat-trick’i bulunmayan Mauro Icardi, bu sezon 4 maçta (Trabzonspor, Gaziantep FK, Beşiktaş, Kasımpaşa) fileleri ikişer kez havalandırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Bakalım, bitime 4 haftanın kaldığı Süper Lig’de 2023-24 sezonunun gol kralı kim olacak? Şampiyonluk mücadelesi kadar krallık yarışının sonucu da merakla bekleniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com