Fenerbahçe, Konyaspor’u ezdi geçti: 7-1

Trendyol Süper Lig 16. hafta erteleme maçında Konyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, 29 dakikada hat-trick yapan Edin Dzeko'nun önderliğinde tarihi bir 45 dakika ortaya koydu. Fenerbahçe sahadan 7 gollü bir galibiyetle ayrıldı.

  • ü
  • 10 Ocak 2024
  • ü
  • Spor

Trendyol Süper Lig 16. hafta erteleme maçında Konyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, 29 dakikada hat-trick yapan Edin Dzeko’nun önderliğinde tarihi bir 45 dakika ortaya koydu.

Trendyol Süper Lig 16. hafta erteleme maçında Konyaspor’u konuk eden Fenerbahçe, Dzeko’nun liderliğinde inanılmaz bir ilk 45 dakika oynadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’in 19’uncu haftasında oynadıkları İstanbulspor maçının ilk 11’ine göre 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Kartal, Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle PFDK tarafından 3 maç ceza verilen ancak TFF Tahkim Kurulu’nun cezasını 2 maça indirdiği Fred, Galatasaray maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen, bu sebepten dolayı İstanbulspor maçında oynayamayan İrfan Can Kahveci ve Joshua King’e ilk 11’de şans verdi. Sarı-lacivertli ekipte İstanbulspor karşısında forma giyen Cengiz Ünder ve Dusan Tadic yedek soyundu. Maç öncesi ısınma hareketleri esnasında sakatlanan Miguel Crespo ise Konyaspor maçının kadrosundan çıkartıldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konyaspor karşısında Dusan Tadic’i ilk 11’de tercih etmedi. Tecrübeli teknik adam, Sırp oyuncu yerine hücum hattının solunda Joshua King’e forma verdi. Dusan Tadic, bu sezon ligde ilk defa bir karşılaşmaya kulübede başladı. Tecrübeli oyuncu, daha önce oynanan 18 karşılaşmanın tamamında sahaya ilk 11’de çıkmıştı. Bu sezon sadece 2 maçta sahaya ilk 11’de çıkmayan Tadic, UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında oynanan iç sahadaki Nordsjaelland ve deplasmandaki Spartak Trnava karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olmuştu. Öte yandan Tadic’in yerine forma giyen Joshua King ise bu sezon ligde ilk defa bir karşılaşmaya ilk 11’de başladı. Norveçli oyuncu, daha önce 8 maçta sonradan oyuna dahil olmuştu.

DZEKO’DAN 29 DAKİKADA HAT-TRICK

Fenerbahçe’nin golcüsü Edin Dzeko, Konyaspor maçında 29 dakikada hat-trick yaptı. 11. dakikada penaltıyı gole çeviren Bosna Hersekli futbolcu, 32. dakikada savunma hatası sonrası kaleciyle karşı karşıya kalıp topu ağlara yolladı, 40. dakikada ise Szymanski’nin asistinde topu boş kaleye yolladı.

Pendikspor maçında hat-trick yapan Dzeko, Süper Lig kariyerinin ikinci hat-trick’ini yaptı. Bosna Hersekli golcü, en son 2008/09 sezonunda iki kez hat-rick yapmıştı.

Ligde 18 maçta 16. golünü atan Dzeko, tüm kulvarlarda çıktığı 24. maçta 20. golünü kaydetti. Tecrübeli futbolcunun toplam 7 asisti var.

MERT MÜLDÜR’DEN İLK GOL

Osayi-Sameul’in yokluğunda sağ bekte görev bulan Mert Müldür, 42. dakikada rakip fileleri sarstı ve Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı.

Fenerbahçe, Şubat 2009’daki Hacettepespor maçından bu yana bir Süper Lig maçının ilk yarısında 5 gol atma başarısı gösterdi.
Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım: 29 gol

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com