Euro 2024’te perde bu akşam açılıyor, şölen başlıyor

Almanya'nın ev sahipliğinde bir ay sürecek olan Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda perde bu akşam açılıyor. 24 ülkenin yer aldığı dev organizasyonun açılış maçında ev sahibi Almanya, İskoçya’yı ağırlayacak. Münih’teki Allianz Arena’da oynanacak mücadele Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek olan Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası bu akşam başlıyor.

Ev sahibi Almanya, A Grubu mücadelesinde İskoçya ile karşı karşıya gelecek. Bayern Münih’in maçlarını oynadığı Allianz Arena’daki açılış maçında ilk düdük Türkiye saati ile 22.00’de çalacak. Mücadeleyi Fransız hakem Clement Turpin yönetecek.

Türk asıllı yıldız İlkay Gündoğan, açılış maçına Almanya’nın kaptanı olarak çıkacak.

Türk asıllı yıldız İlkay Gündoğan, açılış maçına Almanya’nın kaptanı olarak çıkacak.

ALMANYA, 28 YIL SONRA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYOR

Bugüne dek 17 kez düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Almanya ve İspanya 3’er kez mutlu sona ulaştı. Panzerler, son olarak İngiltere’de düzenlenen 1996 Avrupa Şampiyonası’nda kupayı müzelerine götürmüştü.

Euro 2020’de İngiltere’ye son 16 turunda mağlup olarak turnuvaya veda eden Almanya, 28 yıl sonra ev sahibi olmanın da avantajıyla şampiyonluk yaşamak istiyor.

Euro 2020’de galibiyet alamadan D Grubu’nu son sırada tamamlayan İskoçya ise Almanya karşısına en azından bir puan için çıkacak.

A Milli Takım’ın Euro 2024’teki gol umutlarından biri Kenan Yıldız.

TÜRKİYE’NİN İLK MAÇI 18 HAZİRAN’DA

Gurbetçilerimizin yoğun desteğiyle ikinci ev sahibi konumundaki Türkiye, ilk maçında 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak.

Türk Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

6 grupta 24 ülkenin mücadele ettiği Euro 2024’te ilk ikiye girenlerin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de ikinci tura çıkacak. Türkiye, Gürcistan’ı yenmesi halinde ikinci tur için büyük avantaj elde edecek.

EURO 2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI GRUPLARI

A GRUBU: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre
B GRUBU: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk
C GRUBU: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere
D GRUBU: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa
E GRUBU: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna
F GRUBU: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çekya

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com