A Milli Takım, Polonya’ya son dakikada mağlup oldu

Türk Milli Takımı, Euro 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık maçında konuk olduğu Polonya’ya 2-1 mağlup oldu. Topa daha çok sahip olan ve daha çok gol girişiminde bulunan Milli Takım, Barış Alper Yılmaz ile beraberliği yakalamasına rağmen 90. dakikada yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Vincenzo Montella yönetimindeki Türk Milli Takımı, Almanya’nın ev sahipliği yapacağı Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi son hazırlık maçında konuk olduğu Polonya’ya 2-1 mağlup oldu. Topa daha çok sahip olan ve daha çok gol girişiminde bulunan Milli Takım, Barış Alper Yılmaz ile beraberliği yakalamasına rağmen 90. dakikada yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Türk Milli Takımı, Polonya,

SWİDERSKİ, GOLÜ ATTI, SEVİNİRKEN SAKATLANDI

Varşova Ulusal Stadyumu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip Swiderski’nin 12. dakikadaki golüyle 1-0 önde kapattı. Swiderski, gole sevinirken ayağını ters basarak sakatlandı ve oyundan çıktı.

Polonya Milli Takımı, Lewandowski

LEWANDOWSKİ DE SAKATLANIP ÇIKTI

Mücadelenin 30. dakikasında Polonya Milli Takımı’nın ünlü forveti Lewandowski, yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıktı. Şu an Barcelona’da forma giyen 35 yaşındaki ünlü forvet, kaptanlık pazubandını kaleci Szczesny’ye devretti

BARIŞ ALPER YILMAZ BERABERLİĞİ SAĞLADI

İkinci yarının başlamasıyla milliler ataklarını sıklaştırdı. Kaleci Szczesny’ye zor anlar yaşatan Türk Milli Takımı, 77. dakikada Barış Alper Yılmaz’la eşitliği yakaladı: 1-1. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde Zalewski, orta sahadan aldığı topla cezaalanımıza kadar gelerek kaleci Mert Günok’u mağlup etti ve Polonya’yı yeniden öne geçirdi: 2-1. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi.

Peluş oyuncak, Polonya Türkiye hazırlık maçı, milli maç,

Polonya-Türkiye maçında taraftarlar, geliri bir vakfa bağışlanmak üzere sahaya peluş oyuncaklar attı.

KEREM’İN JENERİKLİK GOLÜNÜ ÜST DİREK ENGELLEDİ

Milli Takım, 1-1’lik beraberliği yakaladıktan sonra ataklarını sıklaştırdı. Millilerin 80. dakikadaki atağında kaleci Szczesny topu cezaalanı dışında karşılayarak uzaklaştırmak istedi. Milli Takım’ın baskısı sonuç verince top Kerem Aktürkoğlu’nda kaldı. Kalenin bomboş olduğunu gören Kerem Aktürkoğlu, yaklaşık 30 metreden şutunu çekti ancak top üst direğe çarparak auta gitti. Jeneriklik gol böylece kaçmış oldu.

4 HAZIRLIK MAÇINDA GALİBİYET YOK

Euro 2024 hazırlıklarını tamamlayan Türk Milli Takımı, organizasyon öncesinde oynadığı 4 hazırlık maçında 3 kez mağlup oldu, bir kez de berabere kaldı. Milliler, Macaristan’a 1-0, Avusturya’ya 6-1, Polonya’ya 2-1 yenilirken; İtalya ile 0-0 berabere kaldı.

Türk Milli Takımı, Polonya,

MONTELLA’DAN 7 DEĞİŞİKLİK

Hazırlık maçında Polonya’ya konuk olan A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Vincenzo Montella, İtalya ile oynanan son hazırlık karşılaşmasına göre ilk 11’de 7 değişikliğe gitti. İtalya maçının başlangıç kadrosunda yer alan Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz’ın yerine Polonya karşısında Mert Günok, Samet Akaydın, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Orkun Kökcü, Kerem Aktürkoğlu ve Semih Kılıçsoy ilk 11’de sahaya çıktı. Kaan Ayhan, Mert Müldür, Abdülkerim Bardakcı ve Hakan Çalhanoğlu ise İtalya maçından sonra Polonya karşısında da ilk 11’de şans buldu.

Milli takımın yedek kulübesinde de Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Yasin Özcan, Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazıcı, İsmail Yüksek, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Bertuğ Yıldırım görev bekledi. Zeki Çelik ve Ahmetcan Kaplan ise sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamadı.

Türk Milli Takımı, Polonya, Semih Kılıçsoy

SEMİH KILIÇSOY İLK KEZ 11’DE

Milli takımın genç oyuncularından Semih Kılıçsoy, A Milli Takım formasıyla ilk kez bir maçta ilk 11’de sahaya çıktı. Teknik direktör Vincenzo Montella, İtalya karşılaşmasının ikinci yarısında ilk kez A Milli Takım’da şans verdiği Semih’i Polonya karşısında ilk 11’de sahaya sürdü.

POLONYA-TÜRKİYE: 2-1

STAT: PGE Narodowy

HAKEMLER: Balazs Berke, Vencel Toth, Balazs Szert (Macaristan)

POLONYA: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz (Dk. 46 Salamon), Kiwior, Frankowski, Piotrowski (Dk. 46 Sebastian Szymanski), Slisz (Dk. 78 Damian Szymanski), Zielinski (Dk. 46 Moder), Zalewski, Swiderski (Dk. 19 Piatek), Lewandowski (Dk. 33 Urbanski)

TÜRKİYE: Mert Günok, Kaan Ayhan (Dk. 61 Merih Demiral), Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Salih Özcan (Dk. 61 Okay Yokuşlu), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 71 Kenan Yıldız), İrfan Can Kahveci (Dk. 46 Arda Güler), Orkun Kökcü, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 83 Cenk Tosun), Semih Kılıçsoy (Dk. 46 Barış Alper Yılmaz)

GOLLER: Dk. 12 Swiderski, Dk. 90 Zalewski (Polonya), Dk. 77 Barış Alper Yılmaz (Türkiye)

SARI KARTLAR: Dk. 47 Salamon, Dk. 67 Slisz (Polonya), Dk. 51 Barış Alper Yılmaz, Dk. 76 Orkun Kökcü (Türkiye)

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

EURO 2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI GRUPLARI
A GRUBU: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre
B GRUBU: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk
C GRUBU: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere
D GRUBU: Polonya, Hollanda, Avusturya, Fransa
E GRUBU: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna
F GRUBU: Türkiye, Gürcistan, Portekiz, Çekya

TÜRKİYE’NİN EURO 2024’TEKİ MAÇLARI

Türk Milli Takımı, 11 Haziran Salı günü Ümit Millî Takım ile bir antrenman maçı oynadıktan sonra Polonya’dan Almanya’ya geçecek ve hazırlıklarını merkez kamp yeri olarak kullanacağı Barsinghausen kasabasındaki tesiste sürdürecek. Türkiye, ilk maçında 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da Gürcistan ile karşılaşacak. Türk Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com