Almanya Milli Takımı’na 44 numara forma yasaklandı: Nazi önlemi

Almanya Milli Takımı için üretilen 44 numaralı formanın yazı tipi nedeniyle Nazi sembolüne benzemesi ülkede tartışma yarattı.

  • ü
  • 01 Nisan 2024
  • ü
  • Spor

Almanya Milli Takımı’nda 44 numaralı formanın yazı tipi nedeniyle Nazi sembolüne benzetilmesi üzerine, sponsor firma Adidas’tan yasak geldi. Önlem olarak, futbolcuların bu numarayı alması yasaklandı.

Almanya Milli Takımı, biri beyaz biri pembe renkli iki yeni formaya kavuştu. EURO 2024’te ev sahibi olan Almanya’nın formaları beklenmedik şekilde bir detayla tartışma konusu oldu.

Adidas, Almanya Milli Takımı için ürettiği formalarda değişikliğe gitti. 44 numaralı formanın yazı tipi nedeniyle Nazi sembolüne benzemesi tartışma yarattı.

ALMANYA FORMASINDA ’44’ NUMARA YASAKLANDI

Alman basınına göre; bu olay sonrasında Almanya’nın formasındaki “44” numara yasaklandı ve hiçbir oyuncu bu numarayı giymeyecek.

Halihazırda takımda 44″numaralı formayı giyen bir oyuncu yoktu ancak taraftarlar kendileri için bu numarayı satın aldıkları formaya bastırabilirdi.

ÖNCE BİR TARİHÇİ UYARDI

Formalarla ilgili endişeler ilk olarak tarihçi Michael König tarafından dile getirilmiş ve forma tasarımının çok şüpheli olduğunu söylemişti.

Adidas’ın sözcüsü Oliver Brüggen, formanın Nazi sembollerine benzerliğinin kasıtlı olduğunu reddetti. “Bir şirket olarak yabancı düşmanlığı, antisemitizm, şiddet ve nefretin her türlüsüne karşı çıkmaya kararlıyız,” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com