EURO 2024: İtalya ile Hırvatistan, 90+8’de yer değiştirdi

Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı devam ediyor. B Grubu son hafta maçında Hırvatistan ile İtalya kozlarını paylaştı.

  • ü
  • 25 Haziran 2024
  • ü
  • Spor

EURO 24'te İtalya ve Hırvatistan karşılaştı. (FOTOĞRAF: GABRIEL BOUYS / AFP)

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası tüm heyecanı ile devam ediyor. B Grubu son hafta maçında Hırvatistan’a karşı 1-0 yenik durumda olan İtalya, 90+8’de 1-1’lik beraberliği yakalayarak son 16 turuna yükseldi. 2 puana yükselen Hırvatistan ise grubu üçüncü tamamlayarak diğer gruplardaki maçları beklemeye başkadı. Hırvatlar galip gelseydi grubu ikinci tamamlayıp ikinci tura çıkacaktı.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. B Grubu son hafta maçında Hırvatistan ile İtalya kozlarını paylaştı.

HIRVATİSTAN MUCİZEYE KALDI

Grubun kader haftasında Hırvatistan, İtalya karşısında oldukça iyi bir futbol sergiledi. Damalılar, İtalya karşısında 55. dakikada Luka Modric’in golüyle öne geçti. Ancak müthiş bir geri dönüşe imza atan İtalya, Mattia Zaccagni’nin 90+8. dakikada kaydettiği golle skorda dengeyi sağlayarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. Hırvatistan, bu sonucun ardından grubu üçüncü tamamladı ve çok bilinmeyenli bir denklemin mucizevi sonucunu beklemeye başladı.

Luka Modric, 38 yaş 289 günle Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

ARNAVUUTLUK DA ELENDİ

Gecenin diğer maçında ise İspanya, Arnavutluk engelini 1-0’la aşarak grubunu lider tamamladı. Son soradaki Arnavutluk turnuvadan elendi.

Grubu ikinci sırada bitiren İtalya, A Grubu ikincisi İsviçre’yle eşleşti. 9 puanla lider İspanya ise en iyi üçüncülerden biriyle eşleşecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com