Euro 2024 D Grubu’nda sürpriz: Avusturya lider bitirdi

Euro 2024’te heyecan devam ederken; Avusturya, Fransa ve Hollanda’nın bulunduğu D Grubu'nu 6 puanla zirvede tamamladı. Fransa 5 puanla ikinci, Hollanda 4 puanla en iyi üçüncüler kontenjanıyla son 16 turuna kaldı. Türkiye ikinci bitirirse rakibi Avusturya olacak.

Fotoğraf: Christophe SIMON / AFP

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası D Grubu mücadeleleri aynı saatte başlayan iki maçla tamamlandı. İlk iki maçından 4 puan çıkaran Fransa, gruptan çıkma şansı kalmayan Polonya karşısında fırsat tepti. İddiası bulunmayan rakibiyle yenişemeyen ve 1-1 berabere kalan Fransa, grubunu 5 puanla ikinci sırada bitirdi.

Fransız forvet Kylian Mbappe(FOTOĞRAF: FRANCK FIFE / AFP)

KARŞILIKLI GOLLER PENALTIDAN

Mücadelede maskeyle forma giyen Kylian Mbappe 56. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Polonya’nın golünü de penaltıdan 79. dakikada Robert Lewandowski kaydetti. Polonya bu beraberlikle EURO 2024’e 1 puanla veda etti. Fransa’nın son 16 turundaki rakibi, E Grubu’nun ikincisi olacak.

HOLLANDA’YI YENEN AVUSTURYA TÜRKİYE’NİN RAKİBİ OLABİLİR

Diğer maçta Avusturya, Hollanda’yı 3-2 mağlup ederek grubu 6 puanla zirvede bitirdi. Avusturya’nın golleri 6. dakikada Donyell Malen (k.k.), 59. dakikada Romano Schmid ve 80. dakikada Marcel Sabitzer’den gelirken; Hollanda’nın gollerini 47. dakikada Cody Gakpo ve 75’te Memphis Depay kaydetti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bu sonucun ardından 6 puanla liderliğe oturan Avusturya, son 16 turunda Türk Milli Takımı’nın da yer aldığı F Grubu’nun ikincisiyle karşılaşacak. Türkiye, Çekya’dan en az bir puan alırsa, rakibi, hazırlık maçında 6-1 mağlup olduğu Avusturya olacak.

Grubu 4 puanla üçüncü sırada tamamlayan Hollanda ise en iyi üçüncüler kontenjanıyla son 16 turunda mücadele edecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com