Özel harekatçıların ‘reisi’, Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi: Olcay Kılavuz kimdir?

Kısa bir süre öncesine kadar TBMM’de MHP danışman kadrosunda olan Olcay Kılavuz, bu görevden alındı. Sebebi ise Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamalarıydı. Kılavuz, davanın 1 Temmuz’daki ilk duruşması öncesi yine gündemde. Özel harekatçı polislerin önünde hizaya girip “reis” dedikleri Kılavuz, bildikleri ve sustuklarıyla incelemeye değer bir figür…

Ankara’nın göbeğinde öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında ilk günden beri ismi geçenlerden biri de eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz. Cinayet şüphelisi Tolgahan Demirbaş onun da bulunduğu bir evde gözaltına alındı.

Olcay Kılavuz, Meclis’teki küfürleri, kavgaları, polise attığı yumruğu ve pek çok skandalla gündeme daha önce de gelmişti. Son dönemde ise Sinan Ateş cinayetindeki rolüyle ilgili sık sık medyaya düşüyor. Peki Olcay Kılavuz kimdir, hangi olaylarla gündeme gelmişti, hakkında neler biliniyor?

OLCAY KILAVUZ KİMDİR?

1985 yılında Niğde Çiftlik’te doğan Olcay Kılavuz, Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında yüksek lisansını yaptı.

Kılavuz 9 Aralık 2012 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı yaptı.

Kılavuz, 2018 milletvekili seçimlerinde MHP listelerinden Mersin Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ…

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından Kılavuz’un, kendisinden sonraki Ülkü Ocakları Başkanı Ateş’le arasının iyi olmadığı MHP camiasında sık sık dile getirildi. Mersin’de bir ülkücünün öldürülmesinin ardından ikili arasındaki “husumetin” epey arttığı da iddialar arasında.

Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş birlikte…

Sinan Ateş’e yönelik sosyal medya tehditlerinin büyük bir kısmının Olcay Kılavuz ve mevcut Ülkü ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım kaynaklı olduğu belirtiliyor. Kılavuz’un ismi cinayet sonrasında yaşanan ‘karartma’ nedeniyle de gündeme geldi.

Halihazırda cinayetten tutuklu bulunan Tolgahan Demirbaş, Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındıktan sonra araya giren “yüksek makamlar” sayesinde 8 saat içinde serbest bırakılmıştı. Dosyaya bakan polislerin sürgün edilmesi, savcıların görevden alınmaları gibi olaylar da adı geçenlerden biri de hep Olcay Kılavuz oldu.

POLİSE “SİZ GİDİN, SAHİBİNİZ GELSİN” DEMİŞ

Emniyet kaynaklarına yakın bir gazeteci olan Tolga Şardan, Sinan Ateş suikasti şüphelisi Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evden yakalanmasıyla ilgili detayları yazmıştı. Polisin Demirbaş’ı gözaltına almak için gittiği evin kapısını Olcay Kılavuz’un açtığını belirten Şardan, “Kılavuz sinirlendi ve ‘Siz gidin, sahibiniz gelsin’ şeklinde hakaretvari sözlerle birlikte savcı talimatı getirilmesini istedi” diye yazdı.

Sinan Ateş cinayetinden tutuklu olan Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Olcay Kılavuz ile…

İddiaya göre; Tolgahan Demirbaş, gözaltına alındıktan sadece 8 saat sonra elini kolunu sallayarak karakoldan ayrıldı. Demirbaş’ın kurtarılmasında Kılavuz’un eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin etkili olduğu gündeme geldi.

MERSİN’DE NELER OLDU?

Dönemin Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un ismi Mersin’deki ülkücü cinayetinde de sık sık gündeme geldi. Sinan Ateş cinayetinin, Mersin’de yaklaşık 10 ay önce yaşanan olayların uzantısı olduğu belirtiliyor. Mart 2022’de eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel, iddiaya göre Toroslar ilçesindeki bir bankamatikten para çekerken dört kişinin saldırısına uğradı ve bıçakla yaralandı. Ardından silahını çeken Ünel, saldırganlardan Emrullah K.’yı öldürdü, üç kişiyi de yaraladı. 17 Mart’ta tutuklanan Çağrı Ünel cezaevine gönderildi.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanlığı, Ünel için “FETÖ’cü bir hainin Mersin’deki tetikçisi” derken, Ünel’e bıçakla saldırılmadığını savundu. Ünel’in Sinan Ateş’e oldukça yakın olduğu biliniyor. Mersin Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın açıklamasında “FETÖ’cü hain” denilen kişinin de Sinan Ateş olduğu düşünülüyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

POLİSLERİN “REİS”İ

Milletvekilliği sırasında ismi sık sık Meclis’teki kavgalarla gündeme gelen Olcay Kılavuz, MHP’nin son dönemdeki en cevval fedailerinden biri olarak öne çıkmıştı. Ona bu payeyi veren ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Emniyet’e doldurulan binlerce polisin yanısıra, bekçi ve uzman çavuş alımındaki rolü. Ülkü Ocakları’ndan binlerce genci referansla kamuya aldıran Kılavuz, AKP-MHP ortaklığının “milliyetçi-muhafazakar” kolluk gücünün arkasındaki isim olarak tarif ediliyor.

Olcay Kılavuz polis Özel Harekat’ta…

Bir dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi’nde görev yapan KHK’lı başkomiser Turgay Karagöz, Olcay Kılavuz ismine dikkat çekerek, “MHP’nin emniyet içindeki ülkücü polisleri yönlendirirken kullandığı en önemli isim” iddiasında bulunuyor.

Sinan Ateş cinayetinde Ankara Emniyeti’nin rolüne dikkat çeken Karagöz, “Özellikle Ankara Emniyetinde Özel Harekattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Eraslan Er ve kardeşlerinin Olcay Kılavuz’un emrinden dışarı asla çıkamaz! Onların yönettiği Ankara emniyetinde ve ülkücülerin domine ettiği EGM nin sağlıklı bir soruşturma yapması imkansız. Katil reislerinin evinden çıkıyor. Napsın yavru kurtlar?” diyor.

Sinan Ateş cinayetinde 2 özel harekat polisinin tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan Ankara’ya kadar “sorunsuz” bir şekilde getirdikleri de ortaya çıkmıştı. Tutuklanan iki polisin nasıl özel harekatçı oldukları ise belirsizliğini koruyor. İki özel harekat polisinin, Özel Harekatçıların “reisi” Olcay Kılavuz’la irtibatları ise merak konusu.

Öte yandan gazeteci Alican Uludağ da Olcay Kılavuz’un Sinan Ateş’e suikastten 4 gün önce dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiğini hatırlatarak “soruşturmanın” bağımsızlığıma dikkat çekti.

‘4 GÜN ÖNCE SOYLU’YU ZİYARET ETMİŞTİ’

Uludağ, şunları söyledi: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınmalı. Neden mi? Sinan Ateş cinayeti şüphelisi eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş olaydan sonra MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındı. O Olcay Kılavuz, cinayetten 4 gün önce Soylu’yu ziyaret etti.

Cinayet soruşturmasını yürüten polis, Soylu’ya bağlı. Emniyet, Soylu’nun makamından çıkmayan Olcay Kılavuz’un varsa bağlantısını şimdi nasıl bağımsız şekilde araştıracak? Ortada örgütlü bir cinayet şebekesi var. Bunun üzerine ancak sağlam bir irade gidebilir.”

POLİSE YUMRUK ATMIŞTI

Olcay Kılavuz’un ismi sık sık TBMM’deki tartışmalara da yansıdı. Agresif hareketleriyle dikkat çeken Kılavuz, daha önce de bir polis yumruk atmasıyla gündeme gelmişti. Dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Milletvekili Nevzat Kösoğlu’nun 11 Ekim 2013 tarihinde Ankara Kocatepe Camii’ndeki cenaze töreninde, Başbakanlık Koruma Polisi Vehbi Kızıl’ı yumruklamıştı. “Erdoğan’ın koruma polisini yumruklayan ülkücü” Olcay Kılavuz hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu görevlisini darp, görevinden dolayı tehdit ve hakaret suçlamasıyla kamu davası açılmış ve cezalandırılması talep edilmişti.

ÖZGÜR ÖZEL’E ARKADAN YUMRUK ATTI

Olcay Kılavuz, Haziran 2020’de ise yine bir “yumruk” olayıyla gündeme geldi. TBMM’de mahalle bekçileri kanunu görüşülürken, CHP’li vekiller Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla “yavaş oy kullanma eylemi” yaptılar. MHP’liler, Devlet Bahçeli’nin uzun süre bekletildiği gerekçesiyle CHP’lilerin eylemine yoğun tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Genel Kurul’a ara verilince, Başkanlık Divanı’nın arkasındaki odaya giderken MHP Milletvekili Olcay Kılavuz arkadan gelerek yumruk atmaya çalıştı. Yumruğun Özel’e isabet etmediği, bu durum üzerine CHP Milletvekillerinin Kılavuz’a müdahale ettiği öğrenildi. Kılavuz, Bahçeli’nin talebi üzerine daha sonra Özel’den özür dilemişti.

MİLLETVEKİLLERİNE “YAVŞAKLAR” DİYE BAĞIRDI

Tarihler 8 Ekim 2021’i gösterdiğinde ise Olcay Kılavuz bu kez bir küfür nedeniyle gündeme geldi. TBMM Genel Kurulu’nda Kobani davası üzerine süren tartışma üzerine Kılavuz, HDP sıralarına doğru “Yavşaklar” diye bağırdı. Bunun üzerine MHP’li ve HDP’li vekiller arasında uzun üren tartışma yaşandı, Genle Kurul’a ara verildi. Kılavuz, Meclis tutanaklarına da yansıyan küfürlü ifadeyi kullanmadığını iddia etti.

SEÇİLMEYECEK SIRAYA KONULDU, DANIŞMAN OLDU

Olcay Kılavuz, ismi Sinan Ateş cinayetinde o kadar gündeme geldi ki Devlet Bahçeli, Mayıs 2023 seçimlerinde kendisini seçilmeyecek bir sıradan Mersin’den milletvekili adayı yaptı. Bu tercih Kılavuz’un gözden çıkarıldığı şeklinde yorumlansa da kısa bir süre sonra MHP’nin TBMM grup danışmanı olarak görevlendirildi. Kollandığı çok belli olan Kılavuz, en son Sinan Ateş cinayetine ilişkin Halk TV’ye konuşana kadar bu görevi sürdürdü. Sonra Bahçeli kendisini görevden aldı.

SİNAN ATEŞ’İN ARKADAŞININ İŞARET ETTİĞİ 4 İSİMDEN BİRİ…

Tarihler mayıs 2024’ü gösterdiğinde Olcay Kılavuz, bir kez daha medyada sıklıkla yer almaya başladı. Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin, Ateş cinayeti hakkında sosyal medyada paylaştığı ifadesinde, adaletin katilleri yargı önüne getirmekte yetersiz kaldığını belirtti. Zengin, cinayetin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, eski milletvekili Olcay Kılavuz ve Nevzat Ünlütürk organize edildiğini iddia etti.

Ömer Zengin, Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamaları sonrası Almanya’da saldırıya uğramıştı

AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR EDEN POLİS YAKIN ARKADAŞI ÇIKTI

14 Mayıs 2024’te Ankara’da işlenen bir cinayetin ucu da Olcay Kılavuz’a dayandı. Geçici görevlendirme ile deprem bölgesine giden özel harekat polisi Veysel Öztürk, 14 Mayıs’ta izinli olarak geldiği Ankara’daki evinde dehşet saçtı. Eşi Hasret Öztürk ve çocukları 13 yaşındaki Mustafa ile 15 yaşındaki Nisa Nur’u öldürdükten sonra intihar eden Öztürk’ün, bıraktığı intihar notunda ekonomik sorunlarından bahsettiği öğrenildi. Evde bulunan dizüstü bilgisayarı ise yanmış halde bulundu.

Sözcü gazetesinden Hazar Dost’un haberine göre, Veysel Öztürk, Sinan Ateş cinayetinde ismi geçen eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un yakın arkadaşıydı. Sosyal medyada da Öztürk’ün Kılavuz ile birçok fotoğrafı bulunuyor. Emniyet kaynakları, Öztürk’ün Hatay’daki görevlendirilmesinin, Sinan Ateş cinayeti sonrası özel harekatta Kılavuz’a yakın isimleri dağıtma amacı taşıdığını belirtti.

SUS TALİMATI ALDI MI?

Olcay Kılavuz’la ilgili, AKOP iktidarına yakın yandaş medya tarafından son günlerde ortaya atılan bir iddia ise Sinan Ateş cinayeti sonrası “susma” talimatı aldığı şeklinde olmuştu. TGRT Haber’de dillendirilen bu iddiaya göre cinayetten sonra Ayşe Ateş’i aramak istediğini ancak kendisine “konuşmaması” yönünde talimat verildiğini belirten Kılavuz, “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” dedi.

Ancak Olcay Kılavuz, bu haberin yayılmasından birkaç saat sonra bir açıklama yaparak söz konusu haberi yalanladı.

“ŞÜPHELİ” SIFATIYLA DOSYADA…

Olcay Kılavuz’un ismi, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında “şüpheli” olarak geçiyor. Cinayette sık sık adı geçen Eski MHP Mersin Milletvekili ve Devlet Bahçeli’nin danışmanı Olcay Kılavuz’un şüpheli sıfatıyla hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Dosyanın parlamenter soruşturma bürosunda olduğu belirtildi. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in şikayeti sonrası işlem yapıldığını, Olcay Kılavuz’un olay tarihinde milletvekili olduğu gerekçesiyle dosyanın parlamenter soruşturma bürosuna iletildiğini kaydetti. Kılavuz hakkında fezleke hazırlanıp hazırlanmadığı henüz bilinmiyor.

SİNAN ATEŞ’İN ARKADAŞI: ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYOR

Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin, “Olcay Kılavuz, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın tarafından öldürülmekten korkuyor. Olcay cinayetin kilit ismi. Aşağıda torbacılar var, tetikçiler var. Cinayetin anatomisi Olcay’dan sonra başlıyor. Olcay, emniyet müdürlüğü, emniyet müdürleri ve İçişleri Bakanlığı diye gider” dedi.

Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinde kritik bir noktada. Hem eski Ülkü Ocakları Başkanı olması, hem eski MHP Milletvekili olması hem de partinin danışmanı olarak görev yapmış olması, cinayeti doğrudan MHP genel merkezine taşıyabilecek bir potansiyele sahip. “Bu olayın günah keçisi ilan edildim” diyerek kendini aklamaya çalışsa da cinayetteki rolüne dair her geçen yeni gün bilgiler ortaya çıkıyor. Bakalım emniyete gittiğinde özel harekatçıların önünde sıra sıra dizilip saygılarını sunduğu Olcay Kılavuz, bir “yiğit”ik yapıp cinayetin nasıl işlendiğini anlatma cesareti gösterecek mi?

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com