Papa, Erdoğan’a teşekkür etmiş

2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılış töreninin yankıları sürerken Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’le telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'nın duyurduğuna göre, gösterinin Hristiyan dünyası kadar Müslümanları da rencide ettiğini söyleyen Erdoğan'a Papa teşekkür etti.

  • ü
  • 01 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılış töreninde drag queen’ler ve transseksüel modellerin yer aldığı gösterinin yankıları sürüyor. Olimpiyat organizasyon komitesi gösteriden rahatsız olan Hristiyanlardan özür dilemişti.

Erdoğan da şöyle demişti: ”Macron beni davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. 13 yaşındaki torunum, ‘Dede gitme’ dedi. ‘Niye’ dedim? ‘Orada LGBT gösterisi yapacaklar’ dedi. ‘Tamam kızım gitmeyeceğim’ dedim.”

Papa’yı da arayacağını belirten Erdoğan, bugün Papa’yla telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı’nın aktardığına göre Erdoğan görüşmede söz konusu gösterinin infiale yol açtığını söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

ERDOĞAN: MÜSLÜMANLARI DA RENCİDE ETTİ

İfade özgürlüğü ve hoşgörü kisvesi altında insanlık onurunun ayaklar altına alındığını, dini ve ahlaki değerlerle alay edildiğini, bunun Hristiyan dünyası kadar Müslümanları da rencide ettiğini söyleyen Erdoğan, bunlara karşı birlikte ses yükseltmenin ve ortak tutum sergilemenin gerektiğine inandığını belirtti.

Görüşmede Papa, barış için gösterdiği çaba ve dini değerlerin aşağılanmasına karşı hassasiyeti nedeniyle Erdoğan’a teşekkür etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com