‘Davet edildim ama gitmedim’ demişti: Erdoğan, Olimpiyat’a davet edilmemiş  

Erdoğan'ın, Paris Olimpiyatları açılış töreni davetli listesinde olmadığı ortaya çıktı. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından davet edildiğini ancak gitmediğini söylemişti.

  • ü
  • 31 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılışı için kendisini de davet ettiğini söylemişti.

Macron’a ‘gelebileceğini söylediğini aktaran’ Erdoğan, katılmama gerekçesini ise “13 yaşındaki torunum ‘Dede, gitme. Orada LGBT gösterisi yapılıyor’ dedi. Instagram’dan gösterdi. Ben de ‘Tamam kızım o zaman gitmiyorum’ dedim” sözleriyle anlatmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

LE MONDE: ERDOĞAN, AÇILIŞA DAVET EDİLMEDİ

Ancak Fransa basınının yayın organlarından France 24 ve Le Monde, 26 Temmuz’daki açılıştan önce yayınladıkları haberlerde Erdoğan’ın davet edilmediğini yazdı. France 24’te 24 Temmuz, Le Monde’da ise açılış günü (26 Temmuz) yayımlanan haberlere göre Erdoğan ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, açılışa davet edilmedi.

Haberlerin söz konusu kısımlarında şu ifadeler yer aldı: “Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Paris’e gelmeyecek ve ülkeyi Başkan Yardımcısı Han Zheng tarafından temsil edilecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Elysee’nin davetli listesinde yer almıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com