Özgür Özel: İktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz

Milleti bölerek, ayrıştırarak iktidarda kalma döneminin son bulmak üzere olduğunu söyleyen Özgür Özel, 'bir Türkiye ittifakı olan CHP'nin iktidarın tek ve en güçlü seçeneği olduğunu' belirtti ve ekledi: İktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

CHP’nin ‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’, partinin ilk kurultayı sayılan Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümünde Sivas’ta başladı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Özgür Özel, yerel seçimlerden sonra artık Türkiye’nin birinci partisi olduklarını söyleyerek, “CHP, ilk seçimlerde Atamızın partisini iktidar yapacak kararlılıktadır” dedi.

‘KURULTAYIMIZ LİDERDEN GÖREV ALMAZ GÖREV VERİR’

Konuşmasına Sivas Kongresi’ne atıflarla başlayan Özel, “Bizim kurultaylarımız liderlerden talimat almaz, görev almaz. Görev verir” dedi; “Görevimiz ilk seçimde iktidar olmak” ifadelerini kullandı.

Özel, “Türkiye’nin birinci partisinin rakibi artık diğer partiler değildir. Bizim hedefimiz, kendi çıtamızı daha da yukarı çıkarmaktır” diye konuştu.

‘MİLLETİ BÖLEREK İKTİDARDA KALMA DÖNEMİ BİTMEK ÜZERE’

“Milleti bölerek, ayrıştırarak iktidarda kalma dönemi son bulmak üzeredir. Çünkü onların karşısında artık Türkiye ittifakı vardır” diyen Özel, AB’ye tam üyelik hedeflediklerini de vurguladı. Özel, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin birinci partisinin rakibi, artık diğer partiler değildir. Hedefimiz, yerel seçimlerde aldığımız yüzde 38 oyu yüzde 50’nin üzerine çıkarmak için milletle daha güçlü bağlar kurmaktır. Diğer partilerin hedefi bize ulaşmak, bizim hedefimiz ise kendi başarı çıtamızı daha da yukarıya çıkarmaktır.

‘CHP, TÜM RENKLERİYLE BİR TÜRKİYE İTTİFAKIDIR’

Artık Türkiye eski Türkiye değildir. Olmayacaktır. Milleti bölerek, ayrıştırarak iktidarda kalma dönemi kapanmak üzeredir. Çünkü onların karşısında artık, milletin hakkının yegâne savunucusu olan bir CHP, tüm renkleriyle Türkiye İttifakı vardır.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BAŞLATIYORUZ’

Bugün Türkiye, artık gitmekte olan bir hükümetin neden olduğu ağır sıkıntılar içindedir. Emekliler, asgari ücretliler, üreticiler geçinemiyoruz diye feryat etmekte, sokakta, meydanda ses yükseltmektedir. Ancak biz, ‘İktidar başarısız olursa biz iktidar oluruz’ diye beklemiyoruz, beklemeyeceğiz. Biz iktidara milletin güvenini kazanarak, milletin rızasını alarak yürüyeceğiz. Bizim her soruna doğru bir tespitimiz ve doğru bir çözüm önerimiz mevcuttur. Bizlere düşen, partimizin her alandaki tutumunu, önerisini, 81 ilde 86 milyon vatandaşımıza ulaştırmaktır.”

Özel, tüm delegeleri ve milletvekillerini kurultayın devam edeceği Ankara’ya davet ederek “İktidar yürüyüşümüzü Sivas’tan başlatıyoruz, kalkın Ankara’ya yürüyelim” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com