Özgür Özel: Süreci, Erdoğan’ı yenerek tamamlayacağız

Özgür Özel, Erdoğan'ın aday olduğu bir erken seçimden çekinmediklerine dikkat çekti: Meclis, seçimleri yenilerse Erdoğan'ın son bir kez aday olma hakkı var. Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de yayınlanan ‘Yeni Bir Sabah’ programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olduğu bir erken seçimden çekinmediklerini belirten Özel, “Erdoğan’ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum,” dedi.

‘ERDOĞAN’IN SON BİR KEZ DAHA ADAY OLMA HAKKI VAR’

“Bugün Türkiye’de seçimlerin olmasının iki yolu var” diyen Özel, şunları kaydetti: “Meclis, 360 milletvekili ile seçimleri yenilerse Erdoğan’ın son bir kez aday olma hakkı var. Görev süresi beş yıl. Seçimleri yenileyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok.”

‘BU TARTIŞMALARLA YOKSULLUĞU ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR’

CHP’nin parlamenter sisteme dönüş hedefine de değinen Özel, “Yıllardır edilen bir yeminin birkaç yıldır ettirilmemesi ayıp. ‘Ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı kılıcımız keskindir’ diyorlar. Bu yemini edenler arasında kaçıp da etmeyenler varsa onları tutup atacaksın oradan. Bu tartışmalarla yoksulluğu örtmeye çalışıyorlar. İnsanlar geçinemiyor” ifadelerini kullandı.

“Geçen seneden bugüne fiyatlar yüzde 90 mı arttı, yüzde 50 mi arttı? Bu aradaki 40 ne oluyor? Emeklilerden çalınan para. Türkiye’nin üzerinde durması gereken konu bu. İnsanlardan bu yöntemle para çalıyorlar,” diye ekledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ERDOĞAN ÖNCE MEVCUT ANAYASAYI UYGULASIN’

“Türkiye’nin bir mutabakata ihtiyacı var,” diyen Özel, söz

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

    lerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin yüzde 70’i yönetim sisteminden memnun değil. Ama Anayasa’ya ihtiyaç var mı? Bence var. Aslında yeni bir Anayasa’yı hepimiz Erdoğan’dan daha çok istiyoruz.”

    “Ama Erdoğan, yeni bir Anayasa’nın yapılmasının koşullarını ortadan kaldırdı. Önce mevcut Anayasa’ya tam uyulması gerekir. Bu çok kolay bir laf ancak Erdoğan için çok zor” ifadelerini kullandı.

    Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

    ÖNERİLEN İÇERİKLER

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com