Özel ile İmamoğlu: Oyuna gelmeyin sabırlı olun, ülkeyi yönetmeye geliyoruz

CHP İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda İmamoğlu, "Bu hazırlık iktidar hazırlığıdır. Halktan uzak gündemlere ayıracak tek bir dakikamız bile yoktu" derken Özgür Özel, "Ülkeyi yönetmeye geliyoruz" ifadesini kullandı ve ekledi: Oyunlara gelmeyin sabırlı olun.

  • ü
  • 27 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

İstanbul İl Danışma Kurulu’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parti içindeki tartışmalara yönelik açıklamaları dikkati çekti.

‘MİLLETİMİZİN TEMEL GÜNDEMİNİ BAŞKA TARAFLARA ESNETECEK ŞEKİLDE GÜNDEMİ MEŞGUL ETMESİN’

“CHP olarak ortak aklı ve milletin vicdanını hakim kılmak için inanıyorum partimiz en iyi şekilde hazırlanıyor. Bu hazırlık bir iktidar hazırlığıdır. Bu hazırlıkta boşa harcayacak, içe dönük halktan uzak gündemlere ayıracak tek bir dakikamız bile yoktur” diyen İmamoğlu, “Birbirimize vakit ayıralım konuşalım halleşelim helalleşelim konuşalım ama bütün bu konuşmalar kendi içimizde ve aramızda suhuleti sağlamak iş birliğini oluşturmak adına kaliteli bir süreç şekliyle ilerlesin. Kamuoyuna farklı yönleriyle yansıyarak milletimizin temel gündemini sağa sola esnetecek bir biçimde gündemi meşgul etmemesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZEL: ÜLKEYİ YÖNETMEYE GELİYORUZ

İmamoğlu’nun ardından kürsüye CHP Genel Başkanı Özgür Özel çıktı. “Biz biriz, beraberiz, kararlıyız; hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz” diyen Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

‘BİRİLERİ BEKLİYOR Kİ TARTIŞICAĞIZ, YOK ÖYLE YAĞMA’

Birileri bekliyor ki tartışacağız… Birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız… Milletin meselelerini konuşmayı, Türkiye’nin gerçek gündemini takip etmeyi, siyasetin gerçek gündemini belirlemeyi bırakacağız… Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz ve onları kötü yönetimlerine rağmen sorumluluklarıyla baş başa bırakacağız… Yok öyle yağma!

Geçen sene bugünlerde, 14 ve 28 Mayıs’ta hepimizi çok üzen, çok kahreden ve maalesef bir deyimle bütün memlekette duygusal kopuş, çöküntü yaratan; gençlerin gözünün içindeki feri söndüren; yaşlılarımızın büyüklerimizin omuzunu düşüren, onları evlerinden sokağa çıkacak mecal bırakmayan o sonuçtan sonra biz ‘bitmedi, böyle olmamalı’ diyorduk…

Ve hep birlikte şunu söyledik; ‘başarabiliriz, buradan hep beraber yeniden umudu örgütleyebiliriz. Bir kez daha biz ayağa kalkar, Türkiye’yi ayağa kaldırabiliriz. Gençleri güldürür, gözlerinin ferini yerine getirir; büyükleri ‘bu partinin iktidarını görmeden bir yere gitmeyeceğim’ dedirtecek kadar inançlandırabiliriz’ diyorduk…

‘CHP DEĞİŞİRSE TÜRKİYE DEĞİŞİR’

Bunun için bir değişime ihtiyaç vardı ve o gün şöyle söyledik; ‘Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişir.’ Bu inançla yola çıktık ve o değişimi kişilerin değişimi olarak tarif etmedik. Etseydik haksızlık olurdu, vefasızlık olurdu. Sadece kişilerin, kurulların değişiminden değil; hepimizin birden bir anlayışın, bir yaklaşımın, siyaset yapış biçiminin, hedef koyuş şeklimizin değişmesi olarak tarif ettik. Haklı olarak ‘altını nasıl dolduracaksınız’ diye sordular…

Bu soru, belki de değişime mani olacak bir yüksek tonda dile getirildi ama pek çoğu da burada olan Kurultay delegelerimiz sokağı duydu, bize inandı; hepimizin hep birlikte dile getirdiği ‘eğer Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişecek ve umut yeniden yeşerecek’ söylemine destek verdiler. Kurultay’dan aldığımız güçle, yetkiyle ve daha sonra hep birlikte ortaya koyduğumuz büyük emekle 31 Mart seçimlerine gittik.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com