Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in Saray ziyareti yorumu: Maalesef ihaneti de görebiliyoruz

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin önceki lideri Meral Akşkener'in Saray'ı ziyaret etmesine şaşırmadığını belirterek, "Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz" dedi.

  • ü
  • 11 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım… Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga’dan Günel Cantak’ın yazılı sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Saray’ı ziyaretiyle ilgili bir soruya,  “6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak (ki bu metin bizim demokrasi tarihimiz açısından çok değerlidir), Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım… Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Erdoğan’ın yerel seçimleri kaybettiğini ve erken seçime gitmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Dolayısıyla Erdoğan’ın yapacağı tek şey vardı. Erken seçime gitmek. Bu aynı zamanda demokrasinin de gereğiydi. Ama Erdoğan’da demokrasi kültürünün kırıntısı olmadığı için erken seçimi aklına dahi getirmedi. Bunu biz çok güçlü bir şekilde dillendirmeliydik. Erdoğan’ın elini sıkma konusundaki düşüncemi İzmir’de dillendirdim. Demokrasiyi savunanlar, otoriter bir yapının mimarıyla tokalaşmak değil, demokrasi için mücadele etmek zorundadırlar.”

‘PARTİ İÇİ SİYASETLE ÇOK İLGİLENMİYORUM’

CHP’deki tüzük kurultayı ile ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, “Doğrusunu isterseniz sıcak siyasetle yani parti içi siyasetle çok ilgilenmiyorum. Bir tüzük değişikliğine ihtiyaç var. Bu konuda sözler de verildi. Umarım Partililerimizin beklentilerine uygun bir değişiklik olur…” ifadesini kullandı.

“Siz bundan sonra yeniden genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Ben siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye hiç ortaya çıkmadım.” şeklinde yanıtladı.

‘KOALİSYON YOK, RANT PAYLAŞIMI VAR’

“AK Parti ile MHP koalisyonu çatırdıyor mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:

“Ortada aslında bir koalisyon yok. Devleti ve devletin yarattığı rantı paylaşım kavgası var. Şunu da hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Özel çıkara dayalı koalisyonlar kolay kolay çatırdamaz.”

“İktidar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte, belediyelerin vergi ve SGK borçlarının ödenmesi hususunda bir hamleye başladı. Sizce neden şimdi. Erdoğan neyi hedefliyor?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Çok açık. CHP Belediyelerini hizmet üretemez noktaya getirmek için. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. CHP’li belediyeler tüm zorlukları başarılı yönetimle aşmasını bilen belediyelerdir. Bu, pandemi döneminde çok net görüldü… Erdoğan maske dağıtamazken, CHP’li belediyeler başarıyla görevlerini yaptılar… Erdoğan bunu da halk için yapmıyor. 5’li çetelere, saray yandaşlarına kaynak yaratmak için yapıyor.” diye cevap verdi.

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com