Akşener’in 4 ay önce ‘kızımdır’ dediği isim İYİ Parti’den istifa etti: “Saray’daki görüşme bardağı taşıran son damla”

İYİ Parti kurucularından Sevin Çağlayan, partiden istifa ettiğini açıkladı. Çağlayan, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'daki görüşmesini “bardağı taşıran” son damla olarak eleştirdi.

  • ü
  • 28 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti’de eski genel başkan Meral Akşener’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi sonrası başlayan kriz istifaları da arkasından getirdi. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Sevin Çağlayan, Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın istifasının ardından “Bir Allah’a ısmarladık da benden” diyerek partiden istifa ettiğini duyurdu.

Partide Genel İdare Kurulu üyesi, milletvekili ve belediye başkanı adayı olarak da görev alan Çağlayan, 27 Nisan 2024’te yapılan kurultayla göreve gelen Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun kurduğu yapılanmanın pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar barındırdığını söyledi.

İYİ Parti’nin önceki genel başkanı Meral Akşener’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi için “bardağı taşıran son damla” diyen Çağlayan, parti yönetiminin net tutum almamasını eleştirdi.

AKŞENER, “SONUNA KADAR ARKASINDA OLACAĞIM” DEMİŞTİ

Çağlayan’ın istifası Akşener’in dört ay önce kendisi için söylediği sözleri akla getirdi. 14 Şubat 2024’te İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında Çağlayan’ın Ankara’nın ilçesi Etimesgut’tan aday gösterilmesini isteyen teşkilat üyelerinin itirazları üzerine toplantıda kavga çıktı. Ardından Akşener, Çağlayan’ın Yenimahalle adayı olduğunu duyurdu.

Çağlayan ağlayarak sarılırken Akşener şunları söylemişti.:

“Sevin için bağırdı arkadaşlarımız. Saygı duyarım çünkü Sevin gerçekten çok çalışkan bir kızım benim. Sevin’e ben bir şey söyledim. Dedim ki, ‘Bazı yerlerde zorluğumuz var, şurada aday olur musun?’ O da ‘Meral Abla, baş üstüne’ dedi. Herkesin huzurunda diyorum ki, Sevin benim kızımdır. Şimdi ben bugüne kadar ailemden hiç kimseyi siyasete karıştırmadım ama Sevin’in sonuna kadar arkasında olacağım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com