İmamoğlu’ndan Ali Erbaş’a: Bu milletin inancını mahvetti, Allah ıslah etsin

İmamoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı ağır ifadelerle eleştirdi: "Milli ve manevi duyguları taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Bu milletin inancını da mahvetti."

  • ü
  • 30 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos için yayımladığı cuma hutbesinde Atatürk’ün isminin yer almamasını sert bir dille eleştirdi. İmamoğlu, Erbaş’a, “Bu milletin milli ve manevi duygularını taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Ne vatanı, ne milleti, ne bayrağı, ne cumhuriyeti ne de devleti temsil edemez.” dedi.

İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yer almamasına tepki gösterdi.

ALİ ERBAŞ’A AĞIR İFADELERLE YÜKLENDİ

Ali Erbaş’a ağır ifadelerle yüklenen İmamoğlu, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna verdiği yanıtta, “On yıl bu insanlar savaştı, 1912’den 1922’ye kadar. Bu milletin yüzyıllardır gerilemesine, işgal edilmesine bir komutan dur dedi; Mustafa Kemal Atatürk. Bunu bu millet için, bu milletin değerleri, inancı, camisi, ezanı için yaptı. Hutbede adı yok” diyerek tepkisini dile getirdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BU MİLLETİN İNANCINI MAHVETTİ’

İmamoğlu, sözlerinin devamında da Ali Erbaş’ı işaret ederek, “Diyanet İşleri Başkanı, bu milletin milli ve manevi duygularını taşıyan bir insan değil. Siyaset yapıyor, birilerine yaranıyor, kime yarandığını da bilmiyorum. Allah onu ıslah etsin. Ne vatanı, ne milleti, ne bayrağı, ne cumhuriyeti ne de devleti temsil edemez. Resmen zaptetti, gasbetti. Bu milletin inancını da mahvetti” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com