Hakkari’de protestolar 5’nci gününde: ‘Kayyım, AKP şiddetinin vesikasıdır’

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı protestolar 5’inci gününde. "Demokrasi ve özgürlük gelene kadar durmayacağız. Halkımızı yalnız bırakmayacağız” diyen DBP Eş Genel Başkanı Uçar ve milletvekilleri, Hakkari'de esnafı ziyaret etti.

  • ü
  • 07 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Hakkari’de irade gaspına karşı protestolar 5’inci gününde sürerken esnafı ziyaret eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bizi tanımayanı biz hiç tanımıyoruz” dedi.

Kayacanlar Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden eşbaşkan ve beraberindekiler, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

‘DEMOKRASİ GELENE KADAR DURMAYACAĞIZ’

Esnaf ziyaretinde konuşan Uçar, “Hakkari halkı kendi iradesiyle belediye eşbaşkanlarını seçti. Ama belediye eşbaşkanımızı gözaltına alıp, ceza vererek tutukladılar. Bize verilen tüm bu cezalar AKP iktidarı ve şiddetinin vesikasıdır. Biz belediye eşbaşkanlarımızla halkımıza hizmet edeceğiz. Bir olursak kayyımı gönderebiliriz. Halkın iradesi kimi seçmişse belediye eşbaşkanları onlardır. Demokrasi ve özgürlük gelene kadar durmayacağız. Bizi tanımayanı biz hiç tanımıyoruz. Halkımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.

Esnaflar ise, kayyım atanmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Eşbaşkan ve milletvekilleri, ardından mahallelere giderek burada ziyaretler gerçekleştirdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

VAN’DA HALK BULUŞMASI VE ESNAF ZİYARETİ 

Van’da ise DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Hakkari Belediyesine kayyım atanmasına karşı halk buluşması ve esnaf ziyareti gerçekleştiriyor.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyum atanması Van’ın İpekyolu ilçesinde protesto ediliyor.

Hatimoğulları ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayandır’ın da aralarında olduğu heyet, halk buluşması ve esnaf ziyaretine katıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com