DEM Partili vekiller İçişleri Bakanlığı’na yürüyor: ‘Kayyım tüm ülke için tehdittir’

DEM Partili milletvekilleri Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı İçişleri Bakanlığı’na yürüyor. Vekiller, kayyım darbesinin bütün ülkeye yayılma tehdidine dikkat çekti.

  • ü
  • 06 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

DEM Parti Grupbaşkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli ile milletvekilleri Kobanî Davasında verilen kararlara ilişkin TBMM’de basın açıklamasi yaptı. Açıklamanın ardından tutuklu partililerin fotoğrafları ve dövizlerle birlikte Adalet Bakanlığına yürüdü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın 3 Haziran’da gözaltına alındıktan sonra yerine kayyım atanmasına tepki göstermek için Meclis önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamanın ardından DEM Parti milletvekilleri, “Kayyım darbedir, darbeye hayır” sloganlarıyla görüşme talebiyle İçişleri Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti.

‘REJİM İÇİN YEGANE YOL KÜRTLERE SALDIRMAK’ 

Gülistan Koçyiğit, kayyım darbesinin bütün ülkeye yayılma tehdidi olduğuna dikkat çekti: “Kayyım rejimine karşı çok söz kurduk. 31 Mart’ta seçimler yapıldı ve iktidarın bizzat kendisi yeni bir dönem vurgusu yaptı. Seçmenin verdiği mesajları aldığını belirtti. Ama seçmenin verdiği hiçbir mesajı almamışlar. Aksine yine ve yeniden topluma karşı, halka karşı, sandık iradesine karşı, demokrasiye karşı saldırı başlatmış durumdalar. Bu saldırı girişimini Hakkari’den başlatmaları manidar. Çünkü bu rejimin ayakta kalmasının yegane yolu Kürtlere saldırmak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

 

‘DARBENİN BÜTÜN ÜLKEYE YAYILACAĞINI BİLİYORUZ’

Sandığı anlamsızlaştırmak ve oradan çıkan iradeyi gasp etmek üzerine kurulmuş durumda. Fakat Hakkari’de yapılan hukuksuzluğun Hakkari’de halk iradesine yapılan darbenin Hakkari ile sınırlı kalmayacağını, bu darbenin silsile silsile ve adım adım bütün ülkeye yayılacağını çok iyi biliyoruz. Bu hukuksuzluğa karşı özellikle de Türkiye’nin dört bir yanında herkesin karşı durması gerekiyor. Birlikte demokrasiyi savunursak birlikte kazanabiliriz. İçişleri Bakanlığının kumpası ve isnat ettiği suçlamaların hiçbirini dava dosyasında olmadığını bütün kamuoyu biliyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com