Gökhan Zan’la telefonda pazarlık yaptığı iddia edilen kişi konuştu

TİP'in Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan olduğu iddia edilen ses kaydının ortaya çıkmasından sonra görüşmedeki kişi açıklama yaptı.

  • ü
  • 18 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye İşçi Partisi (TİP) dün, Hatay’dan aday gösterdiği Gökhan Zan’ın adaylığını geri çekmişti. Bugün de, Gökhan Zan olduğu iddia edilen ses kaydı yayınlandı. Zan, kayıtların montaj olduğunu öne sürerken gazeteci Onur Dalar, konuşmadaki kişiyle konuştuğunu söyledi.

‘TURGAY KOCAKAYA KAYITTAKİ KİŞİ OLDUĞUNU KABUL ETTİ’

Dalar, “Turgay Kocakaya ile konuştum. Kayıttaki kişi olduğunu kabul etti. Gökhan Zan’ın talebi üzerine oraya gittiğini, belki de onuncu talebi olduğunu söyledi. Söylediğine göre Zan’ı “Başın yanar” diye uyarmış. Kaydı kendisinin almadığını da söyledi.” diyerek şu paylaşımları yaptı:

“Kocakaya kaydı alan kişinin ismini söylemedi. Gökhan Zan’ın Ankara’dan bir ilişkisi olduğunu söyledi. O kişi “Yarın Gökhan bize suç atarsa elimizde olsun” demiş. Sonra da kaydı orada buraya dinletmeye başlamış.

‘KORKMA EN TEPEDEKİLER ARKAMIZDA’

Kocakaya Gökhan Zan’ın kendisine “Korkma en tepedekiler arkamızda” dediğini, yollarını ayırdıktan sonra da kendisini tehdit ettiğini de söyledi. Bu ses kayıtlarını Tip genel merkeze ulaştırmış. Tehditlerden dolayı Hatay’ı terk etmiş.

‘GÖRÜYME GÖKHAN ZAN’IN TALEBİYLE OLDU’

Kaydı alan üçüncü kişinin de Hatay’ı terk ettiğini söyledi. Israrla AKP genel merkezdeki görüşmenin Gökhan Zan’ın talebi üzerine olduğunu söylüyor. Tabii doğruladığı kayıtta konuşulanlar ortada.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) dün, Hatay’dan aday gösterdiği Gökhan Zan’ın adaylığını “Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” ifadeleriyle geri çekmişti. Bugün ise, Gökhan Zan olduğu iddia edilen ses kaydı Sözcü TV yayınladı. Kayda göre; Zan’ı, AKP Hatay İl Binası’ndan aradığını söyleyen bir kişi, kayıt altına aldığı bu görüşme sırasında Gökhan Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar öneriiiyor. Zan da iddiaya göre 5 milyon dolar için pazarlık ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com