TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan: Mustafa Sarıgül aday olursa çekilirim

TİP Hatay Büyükşehir Adayı Gökhan Zan, CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün Hatay adaylığı durumunda kendisinin çekilebileceğini söyledi.

  • ü
  • 13 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Adayı Gökhan Zan, CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün Hatay adaylığı durumunda kendisinin çekilebileceğini söyledi. Zan,  TİP’in buna ‘hayır’ demeyeceğini iddia ederek CHP’nin adayı Lütfü Savaş’ın ‘provokasyon’ açıklamasına da yanıt verdi.

tv100’ün ses getiren programlarından Taksim Meydanı’na konuk olan Zan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında konuştu. “Mustafa Sarıgül ile telefonda görüştünüz mü? Aday olursanız ben çekilirim dediniz mi?” sorusuna Zan, “Tabii ki dedim. Ben Twitter hesabımda da söyledim. Mustafa Abi çok değerli bir isim. Ben Mustafa Abiyi spor camiasından tanıyorum. Son 20 yıldır abi kardeş ilişkimiz var. Ancak onun cevabını benim vermem çok doğru olmaz.” dedi. Zan, Sarıgül ile ilişkisinin futbolculuk dönemine dayandığını Sarıgül’in Şişli Belediyesi’nde yaptıklarını bildiğini söyledi. Zan, Sarıgül’ün Hatay adaylığı için, “Türkiye İşçi Partisi’nin hayır diyeceğini düşünmüyorum.” dedi.

‘ŞÖHRETE İHTİYACIM YOK, AMACIM HATAY’

Zan, Benim tüm amacım Hatay. Benim mevki, makama, şöhrete ihtiyacım yok ki. Ben sadece toprağıma hizmet etme görevini kabul ettim. Mevki, makam hırsım hiç olmadı. Sadece Hatay halkının sesi olmak istedim. Hep anketlerden bahsedildi, asıl anket sokaktır.” ifadelerini kullandı.

‘BUNLAR MAHALLE DEDİKODUSU’

Programda, Gürkan Hacır’ın “Lütfü Savaş’a yönelik protestoların arkasında 2 isim olduğu düşünülüyor Lütfü Savaş’ın çevresinde. Birisi Serkan Topal diğeri de siz, siz böyle bir protestoyu organize ettiniz mi?” sorusuna Zan “Ben devlet miyim ya da ben bütün bu topluluğu bir araya getirip hadi bunu organize edelim diyeyim.” dedi ve şöyle devam etti: “Ben güçten bahsediyorum. Benim bir şeyleri örgütleyebilmem için arkamın çok güçlü olması lazım. Devlet bir güçtür, hükümet bir güçtür onu söylemeye çalışıyorum. Organize yapar değil. Ben o manada söylemedim zaten eğer CHP’de Lütfü Savaş’a yakın olan isimler bunu söylüyorsa bu benim için bir mahalle dedikodusu.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com