Erdoğan: Esad’la görüşmek için cevap bekliyoruz

Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce açıklamalarda bulundu: Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduk, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz. Yeni dönem böyle bir görüşmeyle birlikte başlar diye düşünüyorum.

  • ü
  • 21 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gidiyor. Suriye ile ilişkilere yönelik konuşan Erdoğan, şunları söyledi:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘SURİYE İLE GERİLİMİN BİTİRİLMESİ GEREK’

“Suriye’deki gerilimin artık sona ermesi gerektiğini söylüyoruz. İsrail’in bir devlet terörü estirdiğini çok açık ve net ortaya koyacağız. Bunu bugüne kadar çok ifade ettik, ama bazı ülkeler bunu anlamamakta ısrar ediyor. Bu gerginliğin sona ermesi Suriye topraklarında huzur ve istikrarın sağlanması, Şam yönetimini muhaliflerin bir süredir çatışmasızlığı sağladığını görüyoruz. Bu kalıcı barış anlamında adımların atıldığını gösteriyor. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduk, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz. Yeni dönem böyle bir görüşmeyle birlikte başlar diye düşünüyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com