DEM Partili vekillerden Boğaziçi Köprüsü’ne ‘kayyım defol’ pankartı 

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto eden DEM Parti İstanbul milletvekilleri, Boğaziçi Köprüsü'ne 'Kayyım defol' pankartı astı: "Gezi'den Kobanê'ye, İstanbul’dan Hakkari'ye kaybeden darbeciler olacak. Kazanan Türkiye halkları olacak. Biz kazanacağız.”

  • ü
  • 06 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Boğaziçi Köprüsü’ne “Kayyım defol” pankartı asan DEM Parti İstanbul milletvekilleri, kayyım zihniyetine karşı demokratik kitle örgütlerine ortak mücadele çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ile İstanbul milletvekilleri Kezban Konukçu ve Celal Fırat, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasını protesto etmek amacıyla Boğaziçi Köprüsü’ne “kayyım defol” yazılı pankartı astı.

‘KAYBEDEN DARBECİLER OLACAK’

M.A’nın haberine göre, pankartın asılmasının hemen ardından milletvekilleri köprüde bir konuşma yaptı. İlk olarak konuşan HDK Eşsözcüsü Çiçek, “Gezi’den Kobanê’ye, İstanbul’dan Hakkari’ye kaybeden darbeciler olacak. Kazanan Kurdistan ve Türkiye halkları olacak. Biz kazanacağız” dedi.

KAMUOYUNA ÇAĞRI: BİR ARADA DURMAK ZORUNDAYIZ 

DEM Parti milletvekilli Kezban Konukçu ise Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, kamuoyuna şu çağrıda bulundu:

“Çünkü Kürt halkının iradesinin gasp edilmesi demek tüm halkların iradesinin gasp edilmesi demektir. Bu yalan ve talan düzeni devam etsin diye sürekli ve sürekli Kürt halkının iradesini gasp ediyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Buradan bütün demokratik kitlelere çağrımzdır, bu kayyım zihniyetine karşı bir arada durmak zorundayız. İnsanları eşit kardeşçe yapabildiği bir ülkeyi hep birlikte kurabilmek için bir araya gelmek zorundayız.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ZAFER BİZİMDİR’

DEM Parti Milletvekili Celal Fırat ise, “ ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyeceksin ama halkın iradesine kayyım atayacaksın. Eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise kesinlikle halkın iradesine saygı göstermeliler. Zafer bizimdir” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com