Hukukçulardan kayyım protestosu: ‘Tüm kamuoyuna çağrımızdır…’

Hukuk örgütleri, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını Çağlayan adliyesi önünde protesto etti. Kayyım uygulamasının 31 Mart'taki seçim sonuçlarının intikamı olduğuna işaret eden hukuk örgütleri tüm demokratik kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

  • ü
  • 04 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hukuk örgütleri, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak belediyeye kayyım atanmasını Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde protesto etti.

Açıklamaya Adalet İçin Hukukçular, Avukat Dayanışması, ÇHD, ÖHD, Demokrasi için Hukukçular, Katılımcı Avukatlar, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar ve Sosyal Hukuk temsilcileri katıldı.

Açıklamada, Hakkari’deki uygulamadan önce iktidarın Van’da da irade gaspına yeltendiği vurgulanırken, Hilvan’da tekrar edilen ve DEM Parti’nin 31 Mart’tan daha yüksek oy farkıyla kazandığı seçim hatırlatıldı.

‘SİYASİ BİR DARBEDİR’ 

Kayyım atama kararı, “Hakkari halkının iradesine vurulmuş siyasi bir darbe” şeklinde nitelenirken söz konusu uygulamanın Kürt halkının iradesini sistematik şekilde gasp ettiği belirtildi.

“2016 yılından bu yana hâkim tekçilik anlayışının ‘kayyum’ şeklindeki tezahürü ile hayata geçirilen yönetme pratiği ile Kürt halkının iradesi sistematik bir şekilde gasp edilmektedir. Kürt halkının iradesi, bugün de, ‘Kürtler hariç, herkese hak olan’ seçme ve seçilme hakkı, Hakkari belediyesi ve belediye eş başkanı nezdinde bir kere daha yok sayılmak, gasp edilmek istenmektedir” denilen açıklamada tüm demokratik kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

KAMUOYUNA DUYARLILIK ÇAĞRISI

“Demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü hukuk kurumları olarak; halkların iradesini yok sayan, demokratik ilkeleri ortadan kaldıran kayyum siyasetini ve halkların iradesine yapılan bu darbeyi kabul etmediğimizi belirtiyor; siyasal iktidarı ve yargı organlarını halkın iradesine saygı duymaya; bakanlık aracılığıyla yapılan darbe girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com