Atay: Terörist demek bu ülkede bedava, herkes iktidara göre terörist

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, “Birileri bize terörist diyecek diye bildiğimiz yoldan yürümekten vazgeçmeyiz" dedi.

  • ü
  • 31 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından partinin İstanbul İl Örgütü, İstanbul’daki Beşiktaş İskelesi önünde eylem yaptı. TİP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Hatay Milletvekili Barış Atay, “Birileri bize terörist diyecek diye biz bildiğimiz yoldan yürümekten de verdiğimiz mücadeleden de vazgeçmeyiz ama illa bir terörist görmek istiyorsanız, sevgili yoldaşımız Can’ın aylar önce bırakılması ve yemin etmesi gereken kürsüde bugün ağzından salyalar akarak onun vekilliğini düşürme kararını okuyan Bekir Bozdağ’a bakacaksınız… Cumhurbaşkanı’na kadar bakacaksınız.” dedi.

ANKA’nın aktardığına göre; çok sayıda siyasi parti, örgüt ve kurum temsilcisi ile birlikte CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de katıldığı eylemde, “Saray yargısı değil, halk iradesi” ve “Can Atalay’a özgürlük” yazılı pankartlar açıldı.

BARIŞ ATAY: MİLLETVEKİLLERİMİZ HIRSIZLIKLA ANILMAZ

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Hatay Milletvekili Barış Atay, “Bizim milletvekillerimiz, diğer milletvekillerinin bazıları gibi hiç cinayetle anılmaz. Mesela hiç hırsızlıkla anılmaz, hiç dolandırıcılıkla, rantla anılmaz.” dedi.

‘TERÖRİST DEMEK BU ÜLKEDE BEDAVA’

Atay, “Can Atalay’a terörist diyorlar, öyle mi? Biz buna, bize terörist denmesini alışığız ama ben Can Atalay’ı anlatayım.” diyerek şöyle konuştu:

“Can Atalay avukattır, devrimcidir, çok güzel bir insandır öncelikle. Nerenin avukatıdır; Soma’da madende, Çorlu’da trenlerde, Sakarya’da fabrikalarda, patlamalarda, Hatay’da, Adıyaman’da, Elbistan’da, Pazarcık’ta depremde katledilenlerin, Aladağ’da yakılan kız çocuklarının avukatıdır. Sizin Can’ı dört duvar arasına hapsettiğini sanmanız, Can’ı niteliklerinden toz zerresi kadar götürmez, bilesiniz. Can’a terörist mi diyorsunuz? Terörist demek bu ülkede bedava. Gördüğünüz herkes iktidara göre terörist. Bizim bununla bir sorunumuz yok.

‘CUMHURBAŞKANI’NA KADAR BAKACAKSINIZ’

Birileri bize terörist diyecek diye biz bildiğimiz yoldan yürümekten de verdiğimiz mücadeleden de vazgeçmeyiz ama illa bir terörist görmek istiyorsanız, sevgili yoldaşımız Can’ın aylar önce bırakılması ve yemin etmesi gereken kürsüde bugün ağzından salyalar akarak onun vekilliğini düşürme kararını okuyan Bekir Bozdağ’a bakacaksınız. Terörist görmek istiyorsanız ona bakacaksınız. Bugün ‘terörist’ dediğiniz Fethullahçıların elini eteğini öpen milletvekilinden bakanına, hatta Cumhurbaşkanı’na kadar bakacaksınız. Bizi sindirebileceğinizi zannediyorsanız buyurun, hodri meydan. Biz asla başımıza eğik gezmedik, asla yaptıklarımızdan utanmadık. Dün ne diyorsak bugün de aynısını söylüyoruz. Yarın da aynısını söyleyeceğiz. AKP devletleşmiş ve hatta mafyalaşmış bir hükümettir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs’ta milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği; eski Adalet Bakanı, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın kararı bugün TBMM Genel Kurulu’nda okumasıyla düşürüldü. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) de hakkında iki kez “hak ihlali” verdiği Atalay, Yargıtay 3. Ceza Dairesi ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararlarıyla tahliye edilmemişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com