Akşener istifa etmedi, İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor

Yerel seçimden büyük bir yenilgi alarak çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçime dair ilk açıklamasında olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı.

  • ü
  • 01 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. (Depo Photos)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez konuştu.

Akşener istifa çağrılarından sonra yaptığı açıklamada en kısa sürede kongreyi toplayacağını söyledi ama kongrede kendisinin aday olup olmayacağıyla ilgili bir şey söylemedi. Akşener, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlamadan salondan ayrıldı.

Akşener, partiyi seçimliği olağanüstü kongreye götüreceğini belirterek, “Siyaset kurumu olarak sandıklardan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. Bu doğrultuda İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Muhasebemizi yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimizin bize verdiği mesajı ve bizim için çizdiği istikamet doğrultusunda gereken adımları atacağız. En kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız” şeklinde konuştu.

SONUCU SANDIĞA GİTMEYENLERE BAĞLADI

Akşener, seçim sonuçlarını sandığa gitmeyen seçmenlere bağlayarak, “Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte, milletimizin iki yumruk arasında sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu görmüş olduk. 2023 yılındaki seçime göre milletimizin sandığa katılımdaki düşüşü hiçbir siyasi görmezden gelemez. Milletimiz alışılmış kutuplaştırmalara, suni kavgalara mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

TARİHİ YENİLGİ ALDI

Akşener, seçim sonucu nedeniyle kendisine gelen tepkileri, seçim sonucunu sandığa gitmeyenler üzerinden değerlendirdi. Yerel seçimlerden yüzde 3.7’lik sonuçla çıkan İYİ Parti’de gözlerin çevrildiği Genel Başkan Meral Akşener’in istifa edeceği iddia edilmişti.

Akşener açıklamasında, “Milletimizin iradesiyle seçilen tüm adayları tebrik ediyorum. Seçimlerin Cumhuriyetin onuruna yakışır bir olgunlukla gerçekleşmesini önemli ve kıymetli buluyorum. Demokrasilerde her şey tartışılır ancak tek bir şey tartışılamaz. O da şudur; milletin hür iradesiyle sandığa attığı oy. Her zaman millet iradesinin üzerinde bir irade olmadığını söyledi. Sonuçlara göre 1 il, 24 ilçeyi partimize emanet etti” ifadelerini kullandı.

İSTİFA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini belirterek, Akşener’i de şu ifadelerle istifaya çağırmıştı:

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com