Figüratif resim sanatının önemli isimlerinden Orhan Umut, “Gece Görüşü” isimli sergisi ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi, yalnızlığın ve bırakılmışlığın rengine bürünmüş insanları odağına alıyor.
Türkiye’de figüratif resim sanatının önde gelen isimlerinden olan Orhan Umut, Gece Görüşü isimli sergisi ile DG Art Project’te sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği sergi, yalnızlığın ve bırakılmışlığın rengine bürünmüş insanları odağına alıyor.
Orhan Umut’un resimlerine konu olan, her türden yabancılaşmayı ve insanilikten uzaklaşmayı deneyimleyen bu insanlar; yaşam sevinçlerini korumanın ve umutlarını taze tutmanın bir yolunu buluyor. Bu yüzden kendilerine özel alanları terkederek kolektif bir üretim alanı olan sokağa çıkmış olan figürler bu hâlleriyle; güven veriyor, yatıştırıyor ve seyirciyle birlikte olduğunu hissettiriyor.
Bazı şeylerin üstesinden gelemeyeceklerinin farkında olmalarına rağmen gündüzü ve aydınlığı konuşmaya devam bu figürlerin bir aradalıkları seyircinin karşısına bir “ef ve püf kumpanyasıyla özelleştirilmiş hayata karşı bir reddediş ve mekân anlayışına katkı” olarak çıkıyor. Eserlerinde somut gözlemlerle kavramsal düşüncelerin buluştuğu bir dünya sunan sanatçı, kültürel çeşitliliğin, yalnızlığın ve bırakılmışlığın renklerle bütünleştiği eserlerle izleyicileri derin bir düşünsel ve sanatsal bir yolculuğa çıkarıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
Eserleri birçok özel ve kurumsal koleksiyonda yer alan Orhan Umut’un son sergisi Gece Görüşü, 18 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arasında DG Art Project’te ziyaret edilebilir.