İstanbul Dans Günleri başlıyor

Dünya Dans Günü, İstanbul’da artık Uluslararası İstanbul Dans Günleri ile kutlanacak.

  • ü
  • 08 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

İstanbul, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü yeni bir festival olan Uluslararası İstanbul Dans Günleri ile kutlamaya hazırlanıyor. İBB Kültür ve projeSahne iş birliğinde gerçekleşecek olan festivalde dünya çapında dansçılar performanslarıyla şehrin farklı yerlerinde İstanbullularla buluşacak. 22-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde performanslara ek olarak atölyeler, söyleşiler, dans temalı film gösterimleri ve konserler de yer alacak.

YER ALACAK İSİMLER

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan ve açılışını flamenkonun genç kraliçesi Patricia Guerrero’nın gerçekleştireceği festivalde İtalya’nın uluslararası çağdaş dans topluluğu Komoco, pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, İstanbul merkezli dans stüdyosu Swing Planet, Shaman Dans Tiyatrosu ve dans sanatçısı, koreograf Bedirhan Dehmen de yer alacak. İBB Kültür ve CRR Konser Salonu’nun destekleriyle hayata geçirilen Köroğlu balesi de festival kapsamında izleyici ile buluşacak. Her çeşit sokak dansına yer verecek olan İstanbul Dans Günleri’nde Urban Dances bünyesinde ise Almanya’dan Vehbi Can Yeşil, Yunanistan’dan Kalli Tarasidou ve Fransa’dan Junior Bosila Banya performanslarını sergileyecek.

Flamenkodan sokak dansına, baleden sirtakiye pek çok türün yer alacağı festivalin etkinlikleri Müze Gazhane, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Metrohan, Beyoğlu Sineması ve Çubuklu Silolar’a yayılacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

FESTİVALİN BEYOĞLU AYAĞI

Uluslararası İstanbul Dans Günleri kapsamında gerçekleştirilecek gösterimler kapsamında ise Siyah Kuğu (Black Swan, 2010), Özgürlük Dansı (Jimmy’s Hall, 2014) ve Âşıklar Şehri (La La Land, 2016) filmleri Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com