Solo Botter: Nuri İyem sergisi İzmir’e taşınıyor

İstanbul’un ilk art nouveau yapısı Casa Botter’de gerçekleşen “Botter Sergileri” serisinin ikincisi olan “Solo Botter: Nuri İyem” sergisinden bir seçki, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşınıyor.

  • ü
  • 28 Ağustos 2024
  • ü
  • Kültür

Anadolu’dan kadın portreleriyle tanınan ve toplumsal gerçekçi akımın önde gelen isimlerinden ressam Nuri İyem’in kişiliğini ve çalışmalarını hatırlatmayı amaçlayan “Solo Botter: Nuri İyem” sergisi, İzmir’e taşınıyor.

Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde, İstanbul’un ilk art nouveau yapısı Casa Botter’de gerçekleşen “Botter Sergileri” serisinin ikincisi olan “Solo Botter: Nuri İyem” sergisinden bir seçki, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’na geliyor. İyem’in eserleri İstanbul’daki serginin sona ermesinin hemen ardından 30 Ağustos – 9 Eylül tarihleri arasında İzmirlilerle buluşacak.

İSTANBUL’DAN İZMİR’E NURİ İYEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İBB Miras’ın restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmaları sonucu Beyoğlu hafızasının simge yapılarıyla birlikte İstiklal Caddesi’nde kültür sanatın yeniden canlanmasında önemli bir rol üstlenen Casa Botter, “Botter Sergileri” serisinin ikincisini “Solo Botter: Nuri İyem” başlığıyla 23 Mayıs – 25 Ağustos tarihlerinde sanatseverlerle buluşturdu. İBB Kültür ve İBB Miras ev sahipliğinde düzenlenen sergiden oluşturulan bir seçki ise, 30 Ağustos 2024 – 9 Eylül 2024 tarihlerinde 93. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bu defa İzmir’de ziyarete açılacak.

İKONİK KADIN YÜZLERİ, RENK VE IŞIK…

Yapılan basın açıklamasında sergiye ilişkin, “Bakar bakmaz duygusal bir yakınlık kurabileceğimiz imgelere odaklanmıştır Nuri İyem’in sanatı. Her seferinde yeni baştan yorumladığı ikonik kadın yüzleri, renk ve ışık ile yoğunlaşarak romantik bir atmosfere bürünen manzaraları, dönemi için köyden kente göçün sembolü haline dönüşen figürlü kompozisyonları, her türlü yokluğa ve zorluğa rağmen umutlarını yitirmeyen aşıkların sevgi dolu portreleri onun resim sevgisini toplumun tüm kesimlerine yayma arzusunun işaretleri ile doludur. Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun, asistan küratörlüğünü ise İrem Büşra Coşkun’un üstlendiği bu sergi, yaşadığı coğrafyaya özgü bir öz arayışını üzerinde yoğunlaştığı her temada çözümlemek üzere tuvalin karşısına yerleşen Nuri İyem’in farklı dönemlerinden karakteristik çalışmalarını bir araya getiriyor.” ifadeleri kullanıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

FUAR ZİYARETÇİLERİNE AÇILIYOR

“Solo Botter: Nuri İyem” sergisinden oluşturulan seçki, 30 Ağustos 2024–9 Eylül 2024 tarihlerinde 16.00 –23.00 saatleri arasında 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Pakistan Pavyonu’nda görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com