Kommagene Bienali’nde ilk sualtı heykeli

İlk su altı heykeli Lotus 9, kadının göğe doğru yükselişi, toplumsal huzuru ve ortak gelişimi temsil ediyor…

  • ü
  • 27 Ağustos 2024
  • ü
  • Kültür

Türkiye’nin önemli çağdaş sanat etkinliklerinden Kommagene Bienali, bu yıl ikinci kez sanatseverlerle buluşuyor. Adıyaman bölgesinde 24 Ağustos’ta kapılarını açan bienalin teması; bölgeyi derinden etkileyen yıkıcı depremin ardından “iyileşmek” olarak belirlendi. Bienalin dikkat çeken isimlerinden sanatçı Ceysu Ucan bienalde, ilk kez Lotus 9 adını verdiği sualtı heykelini sergileyecek.

Macaristan’dan Prof. Eros Istvan küratörlüğünde, bienale 20 farklı ülkeden 54 sanatçı katılacak. Bu sanatçılar, bölgeyi sarsan zorlu bir dönemin ardından, iyileşmenin gücünü ve sanatın bu süreçteki rolünü farklı perspektiflerden irdeleyecek eserlerini sergileyecekler.

İLK KEZ İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK

Kapsadığı alan ve açık hava yerleştirmeleri ile öne çıkan bienalde; geçtiğimiz sene 19 farklı eser ile “Türkiye’nin İlk Sualtı Kişisel Heykel Sergisi: Cocoon” ile hafızalara kazınan heykel ve simbiyotik sanat tasarımcısı Ceysu Ucan, Lotus 9 adını verdiği sualtı heykeli Kommagene Bienali’nde ilk kez izleyicilerle buluşacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kil, kumaş ve deniz kumu gibi medyumlar kullanılarak tamamen sanatçı tarafından el yapımı hazırlanan Lotus 9, su altında sergilenerek suyun altında aldığı simbiyotik oluşumlarla bölgede yeniden doğuşun ve umudun sembollerinden biri olacak.

HUZURU VE ORTAK GELİŞİMİ TEMSİL EDİYOR

Eserlerinde izleyicinin iç dünyası ile doğanın döngüsel ve sürekli değişen yapısını bir araya getirerek izleyiciye meditasyon ve farkındalık anları sunmayı amaçlayan, doğa ile insan arasındaki derin bağları keşfetmek üzerine sanatsal bir vizyonun temsilcisi olarak tanınan sanatçı Ceysu Ucan, Lotus 9 eseri ile ilgili şunları söyledi: “Saflığın, yeniden doğuşun ve umudun sembolü olan Lotus 9, kadının göğe doğru yükselişi, toplumsal huzuru ve ortak gelişimi temsil ederken, saçlarındaki 9 boğum, kolektif dönüşümü ve aydınlanmayı simgeliyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com