Mücadelenin ‘Düet’i

MUBI, senkronize yüzmede Türkiye’yi temsil eden Defne ve Mısra’nın hikâyesi Düet’i seçkisine eklediğini duyurdu.

  • ü
  • 27 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Su balesi sporcuları Mısra Gündeş ve Defne Bakırcı’nın mücadelesini ve birlikteliğini anlatan Düet MUBI kataloğunda yerini alıyor. Belgeselin yönetmenliğini kendileri de uzun yıllar bu sporu yapmış olan Ekin İlkbağ ve İdil Akkuş üstleniyor.

Düet kategorisinde yarıştıkları 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde üç ülke ile olimpiyatlarda yarışma şansını kaçırdıktan sonra 2020 Olimpiyatlarına hazırlanmaya başlayan Mısra ve Defne’nin hikâyesine odaklanan belgeselde ikilinin hayallerine giden yolda yaşadıkları zorluklar anlatılıyor. Birinin sporu bırakmaya karar vermesinin diğerinin de kaderini etkileyeceği bir beraberlik içerisinde olan ikili; Türkiye’de spora sağlanan destek ve kadın hakları konularındaki olumsuzlukların yanı sıra, pandeminin getirdiği zorluklarla da uğraşmak zorunda kalıyorlar.

ALİ BİLGİN DESTEĞİ

İdil Akkuş’un konuyla olan bağlarını “Ben ve Ekin de tıpkı Mısra ve Defne gibi istemeyerek bu sporu bıraktık. Koşullar bizi buna sürükledi. Yarım kalmış, tamamlanamamış bir spor hayatımız var aslında.” sözleriyle açıkladığı belgeselin yapımcılığını; Ufak Tefek Cinayetler, Yargı, Medcezir gibi işlerdeki yönetmenliğiyle adından sıkça söz ettiren Ali Bilgin üstleniyor. Akkuş, Ali Bilgin’in kurgu ekibinde yer aldığı dönemde, sohbet arasında belgeselden bahsedince Bilgin’in projeye inanıp yapımcılığını üstlenmmeye karar verdiğini ifade ediyor.

Ekin İlkbağ’ın, Mısra ve Defne ile çekim ekibinden çok takım arkadaşı ilişkisi kurduklarını ve bunun filme de yansıdığını belirttiği Düet, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü, 42. İstanbul Film Festivali Mansiyon Ödülü ve 16. Dokumentarist Belgesel Günleri’nde ise kurgu ve yeni yetenek ödülü kazandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

MUBI’nin “hem neşeli hem isyankâr, alabildiğine politik, ülkenin bugününe dair bolca söz söyleyen nefis bir spor belgeseli” sözleriyle duyurduğu Düet, 16 Mart’tan itibaren erişime açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com