‘Meydin İngiltere: Powell ve Pressburger Filmleri’ MUBI’ye geliyor

MUBI, seçkisine Martin Scorsese’nin anlatımıyla ‘Meydin İngiltere: Powell ve Pressburger Filmleri’ni eklediğini açıkladı.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

MUBI, anlatıcılığını ve yürütücü yapımcılığını Martin Scorsese’nin üstlendiği Meydin İngiltere: Powell ve Pressburger Filmleri (Made in England: The Films of Powell and Pressburger) isimli belgeseli seçkisine eklediğini duyurdu. Yönetmenliğini David Hinton’ın üstlendiği film İngiltere’nin bu iki efsaneleşmiş sinemacısına kişisel bir bakış sunuyor.

Belgesel, Scorsese’nin, çalışmalarını “devasa, şiirsel, bilge, macera dolu, bildiğini okuyan, güzelliğiyle kendinden geçiren, oldukça romantik, asi” sözleriyle tanımladığı yönetmen, yapımcı ve senarist Michael Powell and Emeric Pressburger’e odaklanıyor. Zengin bir arşiv kaydı sunan Meydin İngiltere: Powell ve Pressburger Filmleri, bu iki film yapımcısının Martin Scorsese’nin kariyerine ve hayatına etkilerini merkeze alan bir anlatımla oldukça kişisel bir yolculuğa çıkarıyor.

Dünya prömiyerini Berlinale’de gerçekleştiren belgeseli seçkisine ekleyen MUBI, filmin yakın bir tarihte birden fazla ülkede gösterime gireceğini açıkladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Türkiye, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya, Fransa, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Latin Amerika ve Hindistan için gösterim hakları alınan Meydin İngiltere: Powell ve Pressburger Filmleri’nin tam olarak hangi tarihte erişime açık olacağı ise henüz duyurulmadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com