İki sosyetik, bir kertenkele ve Soirée

The Soirée, İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında DasDas’ta tiyatroseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 26 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Edinburgh Fringe Festivali’nde International Critique Ödülü’nü, Scotland on Sunday’in En İyi Dans Prodüksiyonu Ödülü’nü ve The Independent’ın Tiyatro İçin Özel Ödülü’nü kazanan The Soirée, İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez İstanbullu tiyatroseverlerle buluşuyor. Dans, komedi ve akrobasiyi harmanlayan yapım festival kapsamında uluslararası projelere ev sahipliği yapmaya devam edecek olan DasDas’da sahnelenecek.

Jean Paul Sartre’ın No Exit adlı oyunundan ilhamla gerçekleştirilen ve dans ve tiyatroyu buluşturan prodüksiyon, iki sosyetik ve bir kertenkele görünümlü baştan çıkarıcının bir banliyö odasında bir araya gelişlerinin cehenneme dönüşünü anlatıyor. Üçlü, saplantılarının ve birbirlerinin etkisiyle bozulan ve yeniden kurulan ilişkilerle bir kısır döngüye hapsoluyor.

Prömiyerini 1993 yılında yapan Soirée, 30. yıl dönümleri için ekibi tarafından yeniden hayata geçiriliyor. Erkek olan karaktere ekibin kurucusu olan ve orijinal prodüksiyonda da aynı rolü üstlenen Tamás Vati hayat verirken kadın karakterler ekibin önde gelen dansçıları Samantha Kettle ve Tímea Fülöp tarafından canlandırılıyor. Macaristan’ın en önemli dansçılarından ve aynı zamanda topluluğun kurucularından olan Yvette Bozsik ise DasDas’a özel dansçılar arasında yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Tiyatroyu daha geniş kitlelere ulaştırıp Türkiye’deki tiyatro üretimine katkı sağlamayı amaçlayan DasDas’ta İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenecek olan yapım 5 Mayıs’ta görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com